Festivalnieuws

Negen Horst-tips voor gevorderde dansers

Aanstaand weekend is het weer tijd voor een van de meest vooruitstrevende festivals wereldwijd binnen het elektronische spectrum: Horst Festival, waar hedendaagse muziek en kunst hand in hand gaan. Ditmaal niet meer met zicht op het ridderlijke kasteel, wel op twee gigantische koeltorens op de ASIAT-site te Vilvoorde. Wij zetten alvast onze favoriete muzikale snoepjes op een rij.

Victor De Roo

Openen doen we vrijdag misschien wel meteen met een vreemde eend in de bijt. De 22-jarige Brusselaar begeeft zich met zijn ep Nachtdichter – uitgebracht bij het gerenommeerde label Knekelhuis – ergens tussen synthwave, ambient en spoken word. Verder produceerde hij ook voor Zwangere Guy en is zijn nummer “Ochtendgrijs” een ode aan Luc De Vos. Wij zijn razend benieuwd hoe hij dit alles gaat combineren.

Call Super b2b Objekt

Horst is zo’n festival waar dj’s zich urenlang kunnen laten gaan en experimenteren met nieuwe geluiden. Dat bewees Lefto vorig jaar nog door maar liefst tien uur achter de draaitafels te staan. Ook dit jaar zijn er uitgebreidere sets voorzien op het rooster. Call Super draait vier uur lang back to back met Objekt. Deze twee klasbakken zullen zich niet gemakkelijk overhaasten, en zullen samen voor een kleurrijke, vervelingsresistente soundscape zorgen.

Identified Patient

Deze jonge noorderbuur komt ons overtuigen met een mix van EBM, darkwave en electro, maar eigenlijk is zijn stijl moeilijk vast te pinnen. Verwacht een ietwat tragere, maar zeer wavey set, doorspekt met dystopische vocals. Opwarmen kan je thuis alvast doen met zijn ep Weeshuis Der Verloren Zielen, die ook internationaal goed werd opgepikt.

Ceephax Acid Crew

In juli kon je Ceephax Acid Crew nog aan het werk zien op de openingsdag van Dour, maar als je Andy Jenkinson toen gemist hebt, krijg je nu een tweede kans – te grijpen met twee handen! Verwacht een knotsgekke set waarin alle snufjes van de TB-303 ongetwijfeld aan bod komen. Niet schrikken als Andy plots zijn set stil legt om het publiek even toe te spreken.

Paquita Gordon

Zaterdag komt de Italiaanse Paquita Gordon onze dansbenen opwarmen. Naar goede gewoonte zal ze dit doen met een zeer eclectische mix van stijlen en tempo’s. Ook in het Amsterdamse Bos vorige maand waren de aanwezigen laaiend enthousiast toen ze bijvoorbeeld “Wonderful Place” van Ultra Nate ft. UDAFUL draaide. Een cratedigger om u tegen te zeggen!

Stefano Masselli

Mall Grab

Mall Grab heeft zijn doorbraak te danken aan zijn heerlijk zwoele lo-fi house producties. Tegenwoordig draait Jordon Alexander echter liever een mix van knorrende electro, broken beat en rave. Liefst van al legt hij nog plaatjes op van eigen makelij. Hij zal een zeer typerende set boordevol onuitgebrachte, donkere parels brengen. Een must-see!

SPFDJ

Als je op zaterdagavond nog energie te veel hebt, kan je die best kwijt bij SPFDJ. Vanaf minuut één zit je met je hoofd al ergens in een groezelige kelder tussen Kreuzberg en Friedrichshain, terwijl je met je voeten op de ASIAT-site zo hard staat te stampen dat ze het tot in hartje Brussel kunnen horen. Knalharde techno op een voormalige militaire basis: kan niet missen.

George Nebieridze

Simo Cell

Op zondag worden we onder andere verwend door Simo Cell. De Parijzenaar laat zich niet graag in een hokje duwen. Het ene moment sta je te luisteren naar dromerige, groovy nummers om je dan weer te laten verrassen door dub, UK bass of een remix van Lumidees “Never Leave You”. Hoe hij het doet, blijft ons een raadsel, maar op een of andere manier klopt het plaatje toch steeds weer.

Motor City Drum Ensemble

Heeft deze man eigenlijk nog een voorstelling nodig? Motor City Drum Ensemble (MCDE) is al jaren een van de absolute toppers voor wie van rauwe, funky en soulvolle house houdt, maar eigenlijk kan de aardige Duitser alles draaien: van boogie en highlife tot italo en jazz. De legende gaat dat Danilo nog nooit eenzelfde plaat tweemaal heeft gedraaid. Een heerlijke afsluiter van een muzikaal weekend!

Tickets voor dit kunst- en muziekfestival zijn nog steeds te koop via de website.

Related posts
LiveRecensies

We Are Open 2024 (Dag 2) @ Trix: Stevige koers vooruit

Na een succesvolle startdag van showcasefestival We Are Open tekenden we gisteren weer present voor de tweede dag. Opnieuw stond er een…
InstagramLiveRecensies

Horst 2023 (Festivaldag 3): Opgewekte energie

Een driedaagse kruisbestuiving van elektronische muziek, creatieve kunst en grenzeloze architectuur: dat is wat Horst in een notendop inhoudt. Het festival vindt…
LiveRecensies

Horst 2023 (Festivaldag 2): Ogen, oren en tijd tekort

Dansen kan je overal, vraag dat maar aan de bietenboeren uit Sint-Truiden. Maar dansen is nergens zo leuk als in Vilvoorde dit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.