banner

FeaturesInterviews

Interview Meltheads: ‘Als we in de grote zaal van de AB spelen, laat Sietse ‘Meltheads’ tattoeëren’

In de aanloop naar het Dansende Beren Showcasefestival op 21 september stellen we de acts nog eens aan je voor met een klein maar fijn interview. Hieronder kan je de jongens van het Antwerpse Meltheads wat beter leren kennen. Zelf omschrijven ze zich als ‘vier nozems die geen toekomst hebben en daarom maar op een gitaar zijn beginnen rammen’. Dat is een bescheiden omschrijving van hun steengoede garagerock die je binnen twee weken bij ons in Roeselare kan komen ontdekken.

Hoe zijn jullie begonnen met Meltheads?

We waren allemaal bezig met onze eigen projecten, maar we hadden veel zin om een band te starten. Yunas en Sietse zijn dan beginnen jammen op het zolderkamertje van Thibault, later is Tim er nog bij gekomen.

Wat is het verhaal achter jullie bandnaam?

Onze naam is heel toevallig gekozen. Toen we achteraf opzochten of de naam al in gebruik was, bleek een ‘melthead’ een persoon te zijn die zoveel drugs gebruikt heeft dat zijn hersenen weggesmolten zijn. Dat vonden we wel grappig.

Hoe zien de komende maanden eruit voor jullie?

Momenteel zijn we onze ep aan het opnemen, die je kan verwachten in het voorjaar. Een nieuwe single komt er al aan in november. Verder hebben we nog een hoop optredens waar we veel zin in hebben. We blijven zoveel mogelijk optreden!

Wat was jullie beste optreden tot nu toe?

De optredens in de Cabron in Antwerpen zijn altijd het leukst en het wildst, die voelen altijd een beetje aan als thuiskomen. Twintig achttien was ook zeer tof, omdat de gratis panini’s heel lekker waren.

Wie inspireert jullie op dit moment?

Voor Yunas en Sietse bands zoals IDLES, King Gizzard, The Chats… Tim wordt beïnvloed door jazz, Samson en Gert en Mega Mindy. Thibault is dan weer fan van elektronische muziek. We denken dat het echt een pluspunt is dat we naar totaal verschillende dingen luisteren.

Met welke Belgische artiest zouden jullie een samenwerking wel zien zitten?

David Bovée van het nu niet meer bestaande Think Of One lijkt ons een zeer inspirerende artiest om mee samen te werken. Admiral Freebee hebben we gezien toen we op Linkerwoofer speelden en we waren toen flink onder de indruk.

Op welk podium willen jullie ooit nog staan?

Als we in de grote zaal in de AB spelen, laat Sietse ‘Meltheads’ tattoeëren boven zijn knie. Botanique zou ook zot zijn. Maar eigenlijk maakt dat niet zoveel uit voor ons, we willen gewoon spelen.

Wat mogen we van jullie verwachten op ons festival?

Een scheurende en energieke set.

Facebook / Instagram

Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesInstagramInterviews

Maak kennis met de finalisten van Sound Track Antwerpen!

Na wekenlang beraad en verschillende voorrondes in Brussel en alle provincies ten Noorden van de taalgrens, kon de jury de moed opbrengen…
FeaturesInstagramInterviews

Maak kennis met Sweats: 'We zullen hard en zwoel de nacht in gaan'

We hebben er lang op gewacht, maar op dinsdag 12 oktober vindt er eindelijk nog eens een Dansende Beren Showcase plaats. Voor deze editie trekken…
LiveRecensies

Sound Track: Selectieronde 08/10 @ Kavka (Antwerpen)

Na een jaartje covidpauze is het eindelijk zover! De tweede editie van Sound Track werd op gang getrapt in Aarschot en Antwerpen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.