FeaturesInterviews

Interview Meltheads: ‘Als we in de grote zaal van de AB spelen, laat Sietse ‘Meltheads’ tattoeëren’

In de aanloop naar het Dansende Beren Showcasefestival op 21 september stellen we de acts nog eens aan je voor met een klein maar fijn interview. Hieronder kan je de jongens van het Antwerpse Meltheads wat beter leren kennen. Zelf omschrijven ze zich als ‘vier nozems die geen toekomst hebben en daarom maar op een gitaar zijn beginnen rammen’. Dat is een bescheiden omschrijving van hun steengoede garagerock die je binnen twee weken bij ons in Roeselare kan komen ontdekken.

Hoe zijn jullie begonnen met Meltheads?

We waren allemaal bezig met onze eigen projecten, maar we hadden veel zin om een band te starten. Yunas en Sietse zijn dan beginnen jammen op het zolderkamertje van Thibault, later is Tim er nog bij gekomen.

Wat is het verhaal achter jullie bandnaam?

Onze naam is heel toevallig gekozen. Toen we achteraf opzochten of de naam al in gebruik was, bleek een ‘melthead’ een persoon te zijn die zoveel drugs gebruikt heeft dat zijn hersenen weggesmolten zijn. Dat vonden we wel grappig.

Hoe zien de komende maanden eruit voor jullie?

Momenteel zijn we onze ep aan het opnemen, die je kan verwachten in het voorjaar. Een nieuwe single komt er al aan in november. Verder hebben we nog een hoop optredens waar we veel zin in hebben. We blijven zoveel mogelijk optreden!

Wat was jullie beste optreden tot nu toe?

De optredens in de Cabron in Antwerpen zijn altijd het leukst en het wildst, die voelen altijd een beetje aan als thuiskomen. Twintig achttien was ook zeer tof, omdat de gratis panini’s heel lekker waren.

Wie inspireert jullie op dit moment?

Voor Yunas en Sietse bands zoals IDLES, King Gizzard, The Chats… Tim wordt beïnvloed door jazz, Samson en Gert en Mega Mindy. Thibault is dan weer fan van elektronische muziek. We denken dat het echt een pluspunt is dat we naar totaal verschillende dingen luisteren.

Met welke Belgische artiest zouden jullie een samenwerking wel zien zitten?

David Bovée van het nu niet meer bestaande Think Of One lijkt ons een zeer inspirerende artiest om mee samen te werken. Admiral Freebee hebben we gezien toen we op Linkerwoofer speelden en we waren toen flink onder de indruk.

Op welk podium willen jullie ooit nog staan?

Als we in de grote zaal in de AB spelen, laat Sietse ‘Meltheads’ tattoeëren boven zijn knie. Botanique zou ook zot zijn. Maar eigenlijk maakt dat niet zoveel uit voor ons, we willen gewoon spelen.

Wat mogen we van jullie verwachten op ons festival?

Een scheurende en energieke set.

Facebook / Instagram

Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Olmen 2022 (Festivaldag 2): Familiefestival met een scherp randje

Rock Olmen 2022 was een festival waar jong en oud zich verenigden. Nog zo eentje waarbij je geen lening bij de bank…
InstagramLiveRecensies

Finale Humo's Rock Rally @ Ancienne Belgique (AB Ballroom): Diversiteit ten top

Een cheque ter waarde van 10.000 euro en een eeuwige paragraaf in de vaderlandse geschiedenisboeken, dat is de inzet van ‘de moeder…
InstagramLiveRecensies

We Are Open (dag 2) @ Trix: Gitaren en drums

Dit weekend zakten we af naar het Antwerpse Trix, waar in alle mogelijke zalen de beste Belgische muzikale nieuwigheden werden tentoongesteld. Op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.