Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single White Reaper – “1F”

White Reaper is een poppy punkbandje uit Louisville, Kentucky, een stad die al langer bekend is om haar bruisende muziekscene (en uiteraard als geboortestad van Mohammed Ali). Hun sound wekt initieel een ‘dertien in een dozijn’-gevoel op, want we zijn de laatste jaren al overspoeld geweest door kopietjes van Blink 182, Good Charlotte of Sum 41. Hoewel, na een tijdje merk je wel dat ze naarstig op zoek zijn naar hun eigen sound. Na twee ep’s brachten ze in 2015 het gezwinde White Reaper Does It Again (twaalf nummers in 33 minuten) uit, een vrolijk zomerplaatje. In 2017 volgde het brutalere The World’s Best American Band (sic), waarmee ze hun ambitie onderschrijven, hoewel niemand weet of ze dit nu écht menen of niet. Maar de fun spat er alleszins van af.

Voor hun nieuwe plaat You Deserve Love, die later dit jaar uitkomt, releaseten ze al twee singles. De meezinger “Might Be Right” was voor dit genre alvast een voltreffer op de Amerikaanse universiteiten en spring breaks. Met “Real Long Time” zetten ze deze vibe probleemloos verder. De riffs in dit nummer zijn braafjes en toch opzwepend op een bepaalde manier. Met “1F” brengen ze nu een nieuwe single uit. Wederom een heel catchy sound, deze keer over een ernstiger onderwerp (onbeantwoorde liefde kan zó klote zijn). Ben je in een nostalgische bui en heb je zin in wat lichtzinnige (lees: naïeve) muziek, zonder al teveel denkwerk, dan is de nieuwe plaat van White Reaper misschien wel iets voor jou.

49 posts

About author
Kind van de jaren '80 en '90 en daar ook een beetje blijven hangen...
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Egyptian Blue - "Salt"

Egyptian Blue is een postpunkband uit Brighton. In 2019 brachten ze hun debuut-ep Collateral Damage uit, dat positief onthaald werd, zelfs door…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Spacey Jane – “Lunchtime”

Het Australische Spacey Jane kwam deze week aandraven met hun tweede single van dit jaar. Net na het beëindigen van de tour rond hun…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singe Mazey Haze - "Always Dancing"

Nadine Appeldoorn alias Mazey Haze is een 21-jarige Amsterdamse die nu haar derde single “Always Dancing” uitbrengt. Haar vorige singles “Headspin” en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.