Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Xul Zolar – “Your Ways”

© Robert Winter

Acht jaar bestaat de groep Xul Zolar nu al, maar pas sinds vorig jaar begint hun naam steeds vaker de ronde te doen. Het viertal uit Keulen is dan ook niet aan hun proefstuk toe en bracht vorig jaar nog een meesterlijke debuutplaat uit met Fear Talk. Dit jaar losten ze ook al een heleboel singles, die ze nu ook bundelden tot de Nightfalls ep. De band laat zich door de hype rond hen gelukkig niet van de kaart brengen en werkt momenteel in alle rust aan een tweede album. Nu is er vooralsnog het nieuwe “Your Ways”, alweer een heel sterk nummer van de groep uit de Duitse doomstad.

Zelden klonken weemoed en hoop zo aanstekelijk in een indierocknummer als op “Your Ways”. De gitaren zijn de sfeerscheppers van dienst en geven het nummer samen met de synths een warm en aanstekelijk jasje. Daartegenover heb je dan de zeer melancholische zangstijl van Ronald Röttel, die met zijn kenmerkende stem “Your Ways” van een mooie gelaagdheid weet te voorzien. De ritmiek is sterk, de melodielijn mooi uitgekiend en ook in de songopbouw merk je dat Xul Zolar weet wat ze aan het doen zijn. Dat Xul Zolar nog steeds onder de radar zit bij velen is een wonder en we hopen alvast dat een breder publiek ze gauw in hun armen zal sluiten.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

25 augustus 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief