Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Xul Zolar – “Night Falls”

© Robert Winter

Duitsland bloeit op muzikaal vlak steeds meer open en heel wat bands vinden ook hun weg in het buitenland. Ook Xul Zolar is goed bezig om buiten de Duitse landsgrens naam te maken. De band uit Keulen begon als een project van Ronald Röttel en Martin Geier, maar is ondertussen een volwaardige groep geworden. Vorig jaar brachten ze alvast een eerste album uit met Fear Talk en daar staan een heleboel sterke nummers op, zoals een “NYE”. Op 23 augustus brengen ze een nieuwe ep uit en daar kijken we dankzij “Nightfalls” nog een tikkeltje harder naar uit.

Xul Zolar heeft met de jaren een geheel eigen sound weten te creëren, die ergens te situeren valt tussen indierock, discosynth en hier en daar wat vleugjes new wave. Dat die combinatie goed weet uit te pakken, is duidelijk te horen op de nieuwe single “Nightfalls”. Frontman Ronald Röttel heeft een zeer melancholische manier van zingen, waar heel wat weemoed uit lijkt te komen en ons ook wat doet denken aan grootmeester Morrissey. Muzikaal gezien zit “Nightfalls” heel goed in elkaar met goede soundscapes en sterke instrumentatie en we horen duidelijk dat de vier niet meer aan hun proefstuk toe zijn. Xul Zolar is een band vol potentieel en dat onderstrepen ze op “Nightfalls” met verve.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

11 augustus 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief