Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Sampa The Great – “Freedom”

© CPU – Nathan Dobbelaere

De Australische met Zambiaanse roots Sampa The Great staat op het punt om haar langverwachte eerste plaat The Return uit te brengen. Al vijf jaar is ze nu al de muziekwereld aan het veroveren, maar ze nam gestaag de tijd om haar debuut vorm te geven zoals ze dat voor ogen had. In haar muziek heeft Sampa het vaak over de rol van zwarte vrouwen/persoonlijkheid in de muziekwereld en in haar thuisland Australië en groeide zo voor velen in dezelfde situatie uit tot een voorbeeld. Nu is er met “Freedom” nog een nieuw voorsmaakje van The Return verschenen en ook hiermee weet ze te overtuigen.

Sampa The Great is een van de weinige artiesten die een mooie balans weet te vinden tussen zwoele R&B en intense hiphop en hoe dat moet toont ze op “Freedom”. Een soulvol begin luid “Freedom” mooi in, maar het is pas vanaf de eerste verse dat we opnieuw omver worden geblazen door het poëtisch talent van Sampa. Op “Freedom” heeft ze het ditmaal over de druk die ze voelt in de muziekindustrie en dat het belangrijk is te onthouden dat er mensen schuilgaan achter de kunst en de muziek. Ook de stem van Sampa The Great is iets waar we maar moeilijk genoeg van kunnen krijgen en zeker in combinatie met het Sunburnt Soul Choir. We tellen al af naar die eerste plaat, want tot nu toe heeft Sampa The Great ons nog geen seconde teleurgesteld!

Op zondag 24 november speelt Sampa The Great in de club van de Ancienne Belgique!

Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

21 augustus 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief