LiveRecensies

Tame Impala @ Pukkelpop 2019: Trippen in de regen

© CPU – Nathan Dobbelaere

Nadat het een hele dag miezerde op Pukkelpop, nam de regen na middernacht de bovenhand op de weide van Kiewit. Het bleef gieten, en dus moest Tame Impala zijn set afwerken voor een Main Stage waar er enkel poncho’s en regenjassen te bespeuren waren. Heel wat mensen vonden het dan zelfs al niet meer de moeite om nog te blijven, en gingen andere oorden opzoeken, maar de afwezigen hadden ongelijk. Tame Impala wist zijn psychedelische muziek perfect te vertalen in deze regen en dankzij geweldige visuals en zweverige sounds werden we voldaan nat.

Nog voor de band het podium betrad, waren er al heel wat leuke visuals te zien en toen de eerste riff van “Let It Happen” weerklonk, kreeg de band iedereen meteen mee. Een beetje confetti hier en een enthousiaste Kevin Parker daar zorgden ervoor dat de sfeer optimaal was. De regen zorgde er misschien voor dat iedereen zich warm moest dansen, maar ook zonder zou iedereen blijven bewegen. De muziek van Tame Impala wist dan ook perfect het evenwicht te vinden tussen dansbare pop en experimentele psychedelica, en net daarin schuilt hun sterkte.

© CPU – Nathan Dobbelaere

Maar het waren ook de visuals die ervoor zorgden dat we gefocust bleven luisteren en vooral kijken. Met trippy beelden, fenomenale lasers en nu en dan eens confetti was er altijd wel wat te beleven. Vooral het effectje van de regen op de lasers was een streling voor het oog, waardoor we altijd gefascineerd bleven kijken. Maar ook de lichten die het verhoogde podium verlichtten, zorgden voor een magische dynamiek. Tame Impala had weinig moeite gespaard om hun muziek ook visueel perfect te ondersteunen.

Muzikaal was het een leuke mix tussen Currents en Lonerism, gespekt met de twee meest recente singles. Toch lijken ons de nummers met meer gitaren altijd meer te overtuigen. Dat is mede door de power, maar ook omdat er dan veel meer dynamiek in de muziek zit zonder dat de band overdreven groovy voor de dag wil komen zoals bij “Borderline”. “Elephant” werd dan ook als anthem onthaald, en die vettige gitaar was heerlijk om te horen. Ook “Apocalypse Dreams” deed zijn best om het trippy psychedelicageweld van de band naar boven te halen. Kevin Parker smeet zich volledig en deed zelfs een heuse gitaarsolo in de regen. De man was tevreden dat zoveel mensen de regen trotseerden, en wij waren tevreden dat hij zo vrolijk op dat podium stond, want zo wist hij zijn muziek nog extra overtuiging bij te zetten.

© CPU – Nathan Dobbelaere

Tame Impala ging dus op zoek naar een evenwicht tussen zijn psychedelische riffs en iets meer dansbare vibes en dat evenwicht wisten ze wonderwel te bewaren. Bisnummer “The Less I Know The Better” zorgde voor de meeste euforie en iedereen sloeg nog eens heel uitbundig aan het dansen. Afsluiter “New Person, Same Old Mistakes” joeg die sfeer dan misschien weer weg, toch was er genoeg confetti om dat allemaal te doen vergeten. Tame Impala toonde zich een waardige headliner die niet het publiek kreeg dat ze verdienden. Volgende keer in het droge, op een zwoele avond en we zijn er zeker van dat iedereen er dan nog jaren over zal spreken.

Fan van de foto’s? Op onze Instagram zijn er nog meer beelden te vinden. Volgen is de boodschap!

Setlist:

Let It Happen
Patience
Led Zeppelin
The Moment
Mind Mischief
Nangs
Elephant
Feels Like We Only Go Backwards
Borderline
Love/Paranoia
Yes I’m Changing
Why Won’t You Make Up Your Mind?
Eventually
Apocalypse Dreams

The Less I Know The Better
New Person, Same Old Mistakes

3618 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.