Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Nils Frahm – “All Armed”

© CPU – Kris Kellens

Als er één woord is dat je op Nils Frahms muziek kan plakken, dan is het wel ‘intrigerend’. De Duitser heeft al een ellenlange lijst albums gecreëerd en slorpt ons daarmee telkens op in zijn overwegend intieme piano-universum. Maar Frahm schuwt ook geen experiment, wat uiteindelijk resulteert in een heel dynamische discografie. Momenteel brengt hij een reeks ep’s uit, getiteld Encores. Het derde deel hiervan, Encores 3, verschijnt op 20 september. Hieruit lost hij alvast een eerste single. De derde ep is tevens het slotstuk van de reeks. Alle ep’s zullen verzameld worden in de All Encores lp die vanaf 18 oktober verkrijgbaar is.

“All Armed” is een ambienttrip die ons elf minuten lang in de ban houdt. Met veel elektronica wordt direct een intense sfeer gecreëerd en na een tijd krijgt het geheel ook een exotisch tintje, waardoor het nummer allesbehalve alledaags en vooral erg spannend klinkt. Dat Nils iets weet van een goeie opbouw, is al lang geen geheim meer en die troef speelt de man ook hier uit. “All Armed” blijft gedurende de volle elf minuten op datzelfde spanningsniveau hangen en weigert open te barsten. We blijven hierdoor op onze hoede en het doet ons uitkijken naar de rest van de ep. Het belooft een mooi slotstuk te worden van de reeks.

Op 22 augustus staat Nils Frahm in het OLT Rivierenhof in Antwerpen, maar alle tickets zijn de deur al uit.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

13 augustus 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief