Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Alex The Astronaut – “I Like To Dance”

Alex The Astronaut is een singer-songwriter die de kunst van de eenvoud beheerst. De 24-jarige Australische bracht haar debuut-ep To Whom It May Concern uit in 2017, en See You Soon volgde kort daarop. In ons land is ze voorlopig nog onbekend, maar in Australië kregen enkele van haar singles al behoorlijk wat speeltijd op Triple J en ze tourde ook al met Stella Donnelly. Momenteel is ze druk bezig aan nieuwe muziek die, als we op dit nummer mogen afgaan, niet veel verschilt van eerder werk.

Alex geeft haar eigen, hedendaagse interpretatie aan het folkgenre, en zingt dus ook regelmatig over maatschappelijke problemen, maar ditmaal is het onderwerp echt heftig. Onder de schattige titel “I Like To Dance” gaat een verhaal over huiselijk geweld schuil. Haar oprechte stem, zachtjes begeleid door gitaar, piano en viool, legt de focus op emotionele lyrics als ‘Please don’t feel sorry for me / I don’t want your pity / I want to run through rivers and smile / I want to sing right through the night.’ Alex The Astronaut klaagt zoals steeds sociaal onrecht aan, en dat op een manier die mooi klinkt en herkenbaar is voor iedereen. Wie zich na dit lied toch wat te somber voelt en wel een oppepper kan gebruiken, beluistert best haar “Waste Of Time” eens.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

7 augustus 2019

About Author

Gilke Geeraerts


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief