Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Bibio – “Spruce Tops”

Foto: Joe Giacomet

Een ontluikend lentegevoel weergeven in muziek; niemand die het zo gesofisticeerd kan als Bibio. De Engelse Stephen Wilkinson gebruikt zowat elke mogelijke invloed om zijn nummers mee vorm te geven. Folk, ambient, rock, maar ook fonografie en hiphop zijn hem allemaal niet vreemd, waardoor zijn muziek vaak aanvoelt als een soort harmonieuze muzikale collage. Bibio bracht al tien albums uit, waarvan de laatste nog maar van april dateert. Nu blijkt de bezige bij in de tussentijd nog op nieuw materiaal gebroed te hebben, want samen met het heruitgebrachte “The Art Of Living” is er de nieuwe single “Spruce Tops”.

Naar eigen zeggen dient de release als een herinnering dat de meest inspirerende momenten simpel kunnen zijn. Het is weer een ode aan de kleine dingen in het leven, en ook de sound straalt dat uit. “Spruce Tops” klinkt heel beeldend en de taferelen die we ons beginnen inbeelden, zijn stuk voor stuk idyllisch. Alledaagse beslommeringen verdwijnen als sneeuw voor de zon door het betoverende karakter van het nummer. Toch steekt deze viering van de eenvoud echter niet eenvoudig in elkaar; “Spruce Tops” bevat heel wat lagen die zich doordacht tot elkaar verhouden en die je niet in een vingerknip kan doorgronden. Kortom, het is Bibio op z’n best.

Facebook / Twitter / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2 augustus 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief