Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kalash ft. Damso – “JTC”

Franse hiphop, het is wel een dingetje in Brussel en Wallonië. Een van de bekendste en populairste is met stip landgenoot Damso. Zijn naam zal velen nog bekend in de oren klinken na de ophef rond zijn WK-nummer, maar dat heeft hem niet geschaad. Ook Fransman Kalash groeide, zoals we op Les Ardentes zagen, uit tot een absolute publiekslieveling. Kalash bracht voor het laatst een album uit in 2017 met Mwaka Moon, maar daar komt naar alle waarschijnlijkheid weldra verandering in. De twee hiphoppers brachten in ieder geval gisteren de opvolgsingle van hun gezamenlijke hit “Mwaka Moon” uit en ook deze heeft veel hitpotentieel.

Kalash en Damso zijn gewoon een match zoals er niet veel zijn; dat bewijzen ze met het sterke “JTC”. De instrumental heeft een kleine Aziatische touch en komt goed binnen, maar het zijn toch vooral de delen waarop Kalash en Damso hun woordenstroom op ons loslaten die ons meekrijgen. Het refrein is een oorworm van jewelste en is zonder enige twijfel het sterkste aan het nummer. De flow van Damso zit goed op “JTC” en het is dan ook de Brusselaar die de strofes onder handen neemt. “Mwaka Moon” was al een goede samenwerking, maar “JTC” is zelfs nog een tikkeltje beter en zullen we de komende dagen nog vaker opzetten.

Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1307 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #24

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom dat het onmogelijk is om alles binnen de correcte tijdspanne van een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Louane – “Donne-moi ton cœur”

Anne Peichert verwierf in Frankrijk de nodige bekendheid na een halvefinaleplaats in The Voice in 2013, een jaartje later viel zowat geheel…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

TNGHT, Princess Nokia, Lous and The Yakuzza en meer hiphop naar Dour 2020!

Dour komt met de dag dichter bij en dat betekent ook dat we nog een heleboel bands en artiesten te goed hebben….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.