Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Electric Guest – “Dollar”

Electric Guest is terug! In een ander jasje weliswaar: funkier dan ooit. De indiepopband, met als kernleden Asa Taccone en Matthew Compton, is ondertussen al bezig sinds 2011. Met hun eerste album Mondo (2012) hebben ze zichzelf op de radar geplaatst. In 2017 volgde dan Plural, en nu zijn ze terug met de nieuwe single “Dollar”. En daar blaast duidelijk een nieuwe, frisse wind door. Het lijkt alsof de groep even een deal heeft gemaakt met popmuziek, met een enorm dansbaar nummer als resultaat. De stem van Asa is zo helder als kristal en doet hier en daar denken aan een jonge Bruno Mars. De drums hebben zoals bij veel van hun singles een uitgesproken sound en zijn, bij gebrek aan een goede vertaling, ‘slick’. En als kers op de taart zijn er blazers met wat funky licks.

Het klinkt alsof er een extra laagje lak op de mix zit. Dat, samen met de catchy melodie, en perfecte breaks, zorgt ervoor dat je uit je stoel wilt komen. Bij momenten doet het echter gevaarlijk veel denken aan de sound van Tuxedo. Maar met de meer indiepop/rock achtergrond van Electric Guest is deze vernieuwing een welkome afwisseling. Ze laten de meer geladen onderwerpen (zoals in “American Daydream”, “Troubleman”, “Dear to Me”…) achterwege en geven zich over aan ‘living in the moment’. De ideale boodschap voor een zomersingle dus. In de bijhorende videoclip wordt er gezegd: ‘This is a celebration’, en we kunnen het zelf niet beter omschrijven. Voor wie nog op zoek is naar een nieuwe aanwinst voor zijn/haar zomerplaylist, zoek niet verder.

Facebook

16 juli 2019

About Author

Marijke Maes


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief