Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pharmakon – “Self-Regulating System”

De niche van de industriële noise is beperkt, maar Margaret Chardiet staat met haar soloproject Pharmakon bekend om haar confronterende en oerluide live-shows. Na de release van Contact in 2017, brengt de Amerikaanse nu een vierde album uit dat op 30 augustus verschijnt. Devour wordt de naam en het zou naar eigen zeggen haar zwaarste werk tot op heden worden. Het thema van het album zou deze keer dan ook draaien rond geestelijke gezondheid en de zelfdestructieve aard van de mens.

“Self-Regulating System” is het eerste nummer dat we te horen krijgen van de vijf die er op de plaat zullen staan. Met zes minuten en een klets is het een nummer een echte helletocht om uit te luisteren; Chardiet tast duidelijk de grenzen af van wat als muziek kan beschouwd worden. Opeengepakte elektronische opstoten met constante ketsende metalen percussie op de achtergrond zorgen voor een gevoel van ongemak en opflakkerende angst als luisteraar. Zeker tijdens de laatste twee minuten komen de vocals steeds gekwelder over, klank als rauwe emotie lijkt de best mogelijke beschrijving. Het is afwachten of Pharmakon met Devour muzikale grenzen weet te verleggen of gewoon onheilspellend kabaal de zomer instuurt.

Devour tracklist:

  1. “Homeostasis”
  2. “Spit It Out”
  3. “Self-Regulating System”
  4. “Deprivation”
  5. “Pristine Panic / Cheek by Jowl”

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

Pharmakon @ AB: smakelijk voorprogramma, teleurstellend dessert

  Net geen drie jaar geleden stond Pharmakon in AB als voorprogramma van Swans. Met haar album Contact mocht ze het gisterenavond…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.