Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Thy Art Is Murder – “Make America Hate Again”

Nog enkele weken wachten en deze Australische band brengt hun vijfde studioalbum uit. In 2017 brachten ze nog Dear Desolation, nu is het aan Human Target. We hebben ondertussen al drie singles uit dit album voorgeschoteld gekregen en deze derde is “Make America Hate Again”.

Alhoewel deze band uit Australië komt, brengen ze toch een anti-Trump song. De titel zelf windt er al geen doekjes om. Dit is een vaak gebruikte vervorming van de bekende campagne-leuze ‘Make America Great Again’. Dit nummer is duidelijk geschreven als kritiek op leiders zoals Donald. Deze leiders zorgen volgens de band voor de huidige staat van ‘disconnect’. De band leunt duidelijk eerder aan bij het linkse gedachtegoed, maar duidt ook dat zowel links als rechts extremisme niet goed te praten vallen. Het ganse album lijkt als primaire invloed de huidige stand van de wereld te zijn. Dit concept is zeer bekend binnen het (death)core genre. Het is wel zeer verstandig van de band om hier open over te communiceren en duidelijk te maken dat ze alle vormen van extremisme niet aanmoedigen. Iets wat de mannen van Stray From The Path beter ook hadden gedaan na de release van “Goodnight Alt-right”.

“Make America Hate Again” mag dan wel de meest voor de hand liggende boodschap hebben, het is toch de meest tegenvallende single tot nu toe. Het nummer is niet meteen slecht, maar het springt er absoluut niet uit. Iets wat “Death Squad Anthem” en “Human Target” dan weer wel deden. Daar zijn de teksten en breakdowns net iets zwaarder en snijden de gitaren net iets scherper.

Laten we samen hopen dat we op 26 juli een album krijgen waar deze single de zwakke schakel op blijkt te zijn. Thy Art is Muder valt deze zomer nog te bezichtigen op 9 augustus op het Kortrijkse Metal Festival Alcatraz

FacebookInstagramTwitterWebsite

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Stray From The Path - "Bread & Roses" (feat. Jesse Barnett)

Recht uit New York gaat Stray From The Path al twintig jaar wild tekeer tegen alles dat neigt naar maatschappelijke onderdrukking. Dat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Stray From The Path – “Guillotine”

Was het niet voor de gekende coronaperikelen, waren de Amerikanen van Stray From The Path twee weken geleden te zien in onze…
AlbumsRecensies

Fit For An Autopsy – Oh What the Future Holds (★★★★): Een baksteen in je gezicht

De geniale producer Will Putney is geen vreemde in de metalwereld. Thy Art is Murder, Norma Jean, Knocked Loose, Gojira en Every…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.