Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Bastille – “Those Nights”

© CPU – Toon Miermans

Binnen exact 10 dagen verschijnt met Doom Days de derde plaat van Bastille. De band uit Londen kan vooral in ons land op heel wat fans rekenen. Bastille speelde in maart nog in een nagenoeg uitverkocht Sportpaleis en deze zomer zijn ze subheadliner op hun favoriete festival Rock Werchter. Vorig jaar bracht Bastille nog hun mixtape Other People’s Heartache, Pt. 4 uit waarop ze hun oude nummers in een nieuwe vorm goten of combineerden met andere nummers van andere artiesten. Zonet ging Bastille bij Zane Lowe op bezoek om er hun nieuwe single “Those Nights” af te leveren.

“Those Nights” is een gemoedelijke Bastille-ballade geworden die ons maar moeilijk warm krijgt. De keuze om met een synth te werken was eigenlijk niet slecht, maar het instrument wordt in het begin iets te eentonig ingezet. Ook het refrein bevat maar weinig zoets en is naar onze zin iets te melig gebracht. Het einde, wanneer “Those Nights” begint open te bloeien, maakt al menigs goed, maar toch moeten we stellen dat dit niet het beste Bastillenummer geworden is.

Op donderdag 27 juni kan je Bastille nog eens op Rock Werchter aan het werk zien.

Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

4 juni 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief