Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Art vs Science – “Zeus in the Architecture”

Alsof Australië nog niet genoeg psychedelische bands in de aanbieding heeft, is daar het drietal Art vs Science uit Sydney. Ze gaan met veel elektronica en een hoge dansfactor te werk en daarmee zijn ze meer dan waardige kandidaten in de strijd om de meest trippy nummers van het decennium. Art vs Science is al lang bezig —in 2016 waren ze al een van de ‘vijf van den beir’— maar nu was het alweer een tijdje geleden dat we iets nieuws toegestopt kregen. Nu is er het geschifte “Zeus in the Architecture” en daar zijn we weer een tijdje zoet mee, en ook bitter, en zuur, en zout, en umami. Alles dus, net zoals de song ook alle kanten uitgaat.

Wat Art vs Science in ieder geval bewijst op hun nieuwste single, is dat je heel wat kan doen op vier minuten. Het gaat van psychedelische rock met een dikke groove en een meezingbaar anthem naar het walhalla van de elektronica en weer terug. Laat die invloeden maar komen, want het werkt belachelijk goed. “Zeus in the Architecture” wordt enkel maar chaotischer naarmate het nummer vordert; zo’n hevige trip hadden we nog niet meegemaakt. Uiteindelijk geven de mannen er zelfs een epische dimensie aan alsof dat allemaal maar normaal is. Gegarandeerd omvergeblazen.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van "Den Beir" - 18

Zoals gewoonlijk maken we aan het eind van de week een kleine round-up met een vijftal liedjes. Nummers die we niet gedeeld hebben, maar die…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.