Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Hideous Sun Demon – “Can’t Live Like That”

Hideous Sun Demon zou zomaar een van de best bewaarde geheimen kunnen zijn in de Australische garagerockscene. De groep krijgt wel steun van giganten King Gizzard & the Lizard Wizard. Ze speelden namelijk al op Gizzfest en frontman Stuart mixte ook enkele songs voor de band. Vorig jaar kregen we al het derde album van de groep, maar ook dat passeerde nogal onder de radar. Tijd om daar eens verandering in te brengen. Begin juli verschijnt een nieuwe ep van de groep; vandaag krijgen we daaruit een eerste sterke single.

“Can’t Live Like That” gaat zonder twijfel van start met enkele fuzzy gitaren die zich volledig rond het nummer smijten. Je hoort meteen een bepaalde melodie die doorheen het volledige nummer zal blijven terugkeren. Zo krijg je natuurlijk een heel catchy song, maar het is meer dan dat. Frontman Vincent Buchanan-Simpsons heeft een heel vuile stem en dat zorgt voor een subtiele punkinvloed bij het nummer. Eens de song op tempo zit, wil je je helemaal laten gaan en dan smijt de band er ook enkele stevige riffs tegenaan. Een heel lekker nummer dat nog maar eens toont wat voor een talent de groep bevat. Beluister maar eens hun drie albums, het zal je niet spijten!

Facebook / Instagram

31 mei 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief