Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Yunotes – “Gloam”

De Belgische band Yunotes heeft een nieuwe single uitgebracht. De vierdelige band, geworteld in de Kempische zandgronden, maakt sinds 2018 muziek en bracht in datzelfde jaar hun eerste single “Blush” uit. Met “Gloam” is enkele maanden later hun tweede single een feit geworden. Op 30 maart speelde de band hun eerste liveconcert in jeugdhuis De Vonk in Geel. Yunotes omschrijft hun eigen geluid als moody electropop: ze brengen een duister stukje elektronica dat gepaard gaat met een kraakheldere indieflow.

“Gloam” is er eentje voor de buitenbeentjes, voor diegenen waarbij het leven niet altijd even vlot gaat. Een geruststellend nummer dat aantoont dat iedereen wel eens moeilijkheden heeft. Zo zingt Rik de Bal: ‘I have water, but my flowers die’ en ‘The wolfs are back and I’m a sheep’. Die nonchalante stem gecombineerd met de synths zorgt zonder meer voor een broeierig, melancholisch stukje elektronische schoonheid.

Of deze jonge, beloftevolle band binnenkort nieuw werk zal uitbrengen en eventueel een ep’tje, kunnen we niet zeggen. We hopen in ieder geval snel weer van hen te horen. Er worden momenteel geen nieuwe optredens verwacht in België.

Facebook / Soundcloud

Ontdekt nog meer muziek op onze Spotify.

30 mei 2019

About Author

Ariane Cooremans


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief