Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Party Hardly – “The Hopskotch Man”

Lees je soms ‘De vijf van “Den Beir”’, een verzameling van nog onbekende nummers die het beluisteren waard zijn? Wel daar kon je het Britse Party Hardly tegenkomen. In 2018 brachten ze een eerste ep’tje uit onder de naam Cycle of Life. Daarop was het al snel duidelijk dat het viertal uit Leeds hun mosterd ging halen bij niemand minder dan Blur. Op hun nieuwe single “The Hopskotch Man” vinden we dan weer eerder een potje mosterd terug waar de naam ‘Mac DeMarco’ op pronkt.

Op “The Hopskotch Man” valt ons meteen de diepe stem van zanger Tom Barr op. Die stelt ons gerust en laat ons verder zweven op de hoge indiegitaartjes die ons meenemen naar nog hogere sferen, net zoals we dat wel eens doen op de muziek van ene Mac DeMarco. Als we dat zweven een beetje beu zijn, slaat de song gelukkig om en durft het iets meer door te trekken zonder zijn luchtigheid te verliezen. Party Hardly biedt ons zowel een vaste steun op de grond met hun met hun rotsvaste percussie, maar doen ons ook dromen over hun fijne gitaartjes. Met “The Hopskotch Man” zetten de heren uit Leeds een sterke nieuwe single neer.

Facebook / Soundcloud

23 mei 2019

About Author

Arno De Meulder


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief