Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Dumb – “Content Jungle”

© Marisa Kriangwiwat Holmes

We zien steeds vaker de naam Dumb opduiken en daarom is het eens hoog tijd om dit viertal uit Vancouver voor te stellen aan muziekliefhebbend Vlaanderen. De band bestaat nu al een tijdje en heeft vooral in de regio van Vancouver een trouwe fanbase weten op te bouwen. Hun post-punk sloeg in maart aan op het SXSW Festival en dat werpt natuurlijk ook zijn vruchten af. Op 7 juni verschijnt hun nieuwe plaat Club Nites waarmee ze hopelijk op wat meer waardering in de muziekindustrie kunnen rekenen. Met voorafgaande singles “Beef Hits” en “Club Nites” lieten ze al zien wat ze op hun kerfstok hebben en ook “Content Jungle” is een uitschieter.

Dumb is, in tegenstelling tot wat hun naam doet vermoeden, een heel intelligente band die weet te schitteren met slimme composities en sterke lyrics. “Content Jungle” gaat over de angst van het te veel willen hebben en dat je meer bezit dan eigenlijk nodig is. De storytelling zit goed en ook muzikaal komen we op “Content Jungle” helemaal aan onze trekken. Doordat het nummer redelijk ruw werd gehouden bij het mixen, klinkt het ook veel organischer en lijkt het wel alsof je naar een livesessie aan het luisteren bent. Dumb maakt onweerstaanbare goede muziek en we hopen dan ook dat ze al snel door een grotere massa ontdekt zullen worden.

Op 17 oktober mogen ze alvast beginnen met Café Charlatan in Gent onveilig te maken.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

22 mei 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter