Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Saint Sister – “Is It Too Early? (Kilmainham)”

De Ierse band Saint Sister heeft een nieuwe single uitgebracht: “Is It Too Early? (Kilmainham)”. Het duo bestaande uit Gemma Doherty en Morgan MacIntyre heeft zich sinds 2014 snel gevestigd als een van de meest spraakmakende bands in Ierland. Hun eerste ep Madrid uit 2015 werd meteen ook een succes in heel Europa. Hun debuutalbum Shape of Silence is een subtiel maar opmerkzaam inzicht in het gebroken Ierland. Het album werd afgelopen oktober uitgebracht.

In “Is It Too Early?” kun je gemakkelijk verdwalen in de minimale, afwisselende, maar prachtig gearrangeerde soundscapes. Het klinkt bijna feeëriek dankzij de prachtige, hoge stemmen op het einde van het nummer. Het is dan allerminst verbazend dat het genre “atmosfolk” een manier vond om zich aan Saint Sister vast te hechten. Het nummer is zo delicaat dat je bijna bevreesd bent dat je het zou kunnen breken. Het nummer zelf gaat over de sociale angst die Morgan MacIntyre ondervond tijdens hun tour vorig jaar. Dat gevoel op een leuke plek te zijn, omringd door vrienden die genieten, maar jij zit vast in je eigen hoofd, je afvragend of het oké is om al naar huis te vertrekken.

Momenteel is het duo op tour doorheen de Verenigde Staten, die zullen ze eind juni beëindigen in Engeland. Er zijn geen optredens gepland in België. Of er dit jaar nog een nieuwe ep of album volgt, kunnen we niet zeggen. We hopen alvast van wel.

Facebook / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The New Eves - "Astrolabe"

The New Eves is voorlopig nog een vrij onbekende naam in de muziekwereld, maar de band is hard aan het werk om…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Tobias Arbo - "Recover"

In 2023 leerden we Tobias Arbo beter kennen dankzij zijn debuut-ep Powerlines. Met zachte indiefolk uitte hij zich op een gevoelige en…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Darren Kiely - "Slow Decay"

Darren Kiely debuteerde twee jaar geleden in de muziekwereld en bracht vorig jaar met Lost zijn eerste ep uit. Zijn teksten komen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.