Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Laura Y – “Man With a Movie Camera”

Er schuilt in Antwerpen een verborgen pianotalent. Laura Janssens is haar naam, en onder de naam Laura Y brengt ze al even instrumentele muziek uit. Haar stijl kan je best omschrijven als neo-klassieke en minimalistische pianomuziek. Ze is vooral gepassioneerd door filmmuziek en enkele maanden geleden bracht ze haar album Jupiter 26 uit, dat zelf ook heel erg als een soundtrack aanvoelt. Zonder film weliswaar, en als we Laura zelf moeten geloven, is haar werk dan ook “muziek voor films die niet bestaan”.

Maar daar brengt ze met haar nieuwe single “Man With a Movie Camera” verandering in. Tijdens een uitwisselingsproject in Griekenland kreeg ze namelijk de kans om met muziek een filmscène te begeleiden. Die scène is de eindscène van de gelijknamige stomme documentaire uit 1929. Het lied zelf heeft een heel melancholische vibe en is heerlijk om bij weg te dromen. Pianonoten worden niet abrupt gestopt, en blijven mooi nazinderen om een gevoel van rust te creëren. De Japanse componist Ryuichi Sakamoto staat ook bekend om het gebruik van stiltes. Zijn invloed is hier dus zeer herkenbaar. Om optimaal van het nummer te kunnen genieten, kan je het best met de videoclip beluisteren. De muziek loopt hier namelijk synchroon met wat er op de beelden gebeurt, een gegeven dat in de filmwereld ook wel bekendstaat als ‘Mickey Mousing’. Maar het nummer komt ook zeker tot zijn recht zonder beeldmateriaal.

Als je fan bent van artiesten als Nils Frahm en Philip Glass, raden we je zeker dit talent van eigen bodem aan!

Facebook / Instagram / Bandcamp / Spotify

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joep Beving - "Antoinette"

Joep Beving is geen onbekende naam voor wie al eens naar populaire Spotify-afspeellijsten zoals ‘Calming Classical’ of ‘Calm & Focused’ geluisterd heeft….
AlbumsRecensies

Abel Ghekiere - Voor het verdwijnt, en daarna (★★★★½): (Z)onder vaderlijke vleugels vliegt hij weg

Al in januari schreven we hoe we verwachtingsvol uitkeken naar de debuutplaat van Abel Ghekiere. Met zijn eerste single pakte de jonge…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Abel Ghekiere - "Love Supreme"

We hebben allemaal wel eens noodgedwongen stilgezeten deze afgelopen maanden, maar Abel Ghekiere, een jonge Antwerpenaar, deed dat al muziekmakend en -smakend….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.