Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Kelly Lee Owens – “Let It Go” / “Omen”

In de lente van 2017 maakten we kennis met het debuutalbum van Kelly Lee Owens. De Londense kende we aanvankelijk als bassiste van indiepopband The History of Apple Pie, maar die groep is ondertussen voltooid verleden tijd. Kelly Lee Owens is een compleet andere weg ingeslagen en reist nu de wereld rond als gerenommeerde technoproducer. Album nummer twee is ze (volgens haar post op Facebook) momenteel aan het opnemen, maar als tussendoortje krijgen we wel een dubbele single release: “Let It Go” en “Omen”.

De stijl van Kelly Lee Owens is opmerkelijk. Op haar debuut combineerde ze techno en ambient met haar ijle stem, wat tot treffende resultaten leidde. Abstract, ongemakkelijk, maar ergens ook dansbaar. Dit horen we in mindere mate terug op het forse “Let It Go”. De focus ligt nu op stevige techno, waar her en der haar dromerige stem uit weet te ontsnappen. Op “Omen” laat ze echter de zang zelfs volledig links liggen. Deze b-kant klinkt abstracter, voller en spannender en is daardoor onze favoriet van de twee nieuwe tracks.

“Let It Go” / “Omen” is een meer dan aardige dubbele single van KLO, maar even fascinerend als haar vorige plaat vinden we het nog niet. Het feit dat ze met het evenwicht in haar muziek durft te experimenteren appreciëren we dan net weer wel. Het volgende album zal dus vast wel verrassend worden.

Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Erick The Architect - "Let It Go" (feat. Loyle Carner & FARR)

Erick The Architect kennen we voornamelijk als producer en rapper van Flatbush Zombies. Na hun succesvol coronaprojectje now, more than ever besloten de…
AlbumsRecensies

Kelly Lee Owens - Inner Song (★★★★): Techno als canvas voor emotie

De moeilijke tweede… Voor sommige artiesten vormt het een struikelblok, maar voor muzikanten met durf en visie kan het een stap dichter…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.