Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Subs ft. Glints – “Blank”

The Subs zijn al jaren zowat het non plus ultra van de Belgische dancescene en mogen al terug kijken op een indrukwekkend parcours. Meermaals konden ze Rock Werchter, Pukkelpop en de Lokerse Feesten in extase brengen en dat deden ze met hits als “The Pope of Dope”, “Mitsubishi” en “The Face of the Planet”. De drie koppige band uit Gent rond Jeroen De Pessemier was onlangs niet meer van de radio weg te denken met hun Duitstalig nummer “UFO“, waarvoor ze samenwerkten met Yves Pacquet. Vandaag is er alvast weer een nieuw nummer met “Blank”, deze keer met het Antwerpse hiphopgeweld Glints.

The Subs is al sinds het begin van hun carrière een groep geweest die niet in één schuif te steken was en dat is ook met “Blank” niet anders. Het contrast met “UFO” is groot en dat zorgt ervoor dat we even moeten wennen aan het nieuwe geluid. “Blank” klinkt heel Brits en dat ligt niet alleen aan de vocals van Glints, maar ook aan de UK Garage sound. Een doordeweeks nummer is “Blank” zeker niet geworden en het heeft dan ook een aantal luisterbeurten nodig, maar eens je mee bent, is het nummer niet meer uit je hoofd te stampen. Of er binnenkort een album van The Subs zit aan te komen, is nog onduidelijk, maar één ding staat nu al vast: The Subs is één van de meest progressieve Belgische bands van de afgelopen tien jaar.

Op zaterdag 17 augustus speelt The Subs ten dans in de Dance Hall op Pukkelpop, maar eerst mogen ze deze zaterdag 4 mei de Ancienne Belgique op stelten zetten.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1548 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Related posts
2021FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2021 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
LiveRecensies

Brussel Brost 2021: Met grote onderscheiding geslaagd

‘We mogen weer!’. Het optimisme spatte er gisteren op Tour & Taxis vanaf, want rond de 10.000 studenten konden gisteren hun academiejaar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Yves Deruyter & The Subs - "Rave Cloud" & "Mind Attack"

Vrijdag 1 oktober wordt een dag die de Belgische horeca en muziekindustrie niet snel zal vergeten. We krijgen dan niet alleen de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.