Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singles Black Belt Eagle Scout – “Loss & Relax” & “Half Colored Hair”

Vorig jaar verscheen Mother of My Children, het tweede album van Black Belt Eagle Scout op het label Saddle Creek. Met dat album wist Katherine Paul haar publiek te vinden en heel wat mensen te beroeren met de krachtige emoties die ze in haar muziek legt. Natuurlijk heeft Black Belt Eagle Scout nog veel meer te vertellen. Op de dubbele single “Loss & Relax” / “Half Colored Hair” krijgen we de volgende stap van haar meevoerende en levendige songs te horen.

Zo opent “Loss & Relax” met een gitaar en stem die aan je ribben blijven kleven. Katherine Paul zingt over de plaats waar ze vandaan komt, hoe culturen en gewoonten gedeeld worden en hoe haar sterke gemeenschap gedijt op die veranderingen. Het nummert opent intiem, maar ontaardt in een grootse climax met brommende golven van elektrische gitaar.

“Half Coloured Hair” is dan weer een liefdeslied. Dit nummer gaat over de kostbare momenten die we delen met mensen en de grote invloed die deze hebben op onze gevoelens. Het lied klinkt op het eerste gehoor lichter, maar het bruist van leven. Op het kabbelend ritme van de gitaar en drums zweeft Katherine Pauls pure stem als een nevel over dit prachtig lied. Deze dubbele single toont aan dat Black Belt Eagle Scout veel in petto heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.