Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rolling Blackouts Coastal Fever – “Read My Mind”

Het gaat hard voor de mannen van Rolling Blackouts Coastal Fever. De naam doet ondertussen wel al een belletje rinkelen bij menig indie rock fan en dan niet enkel omdat de bandnaam zo een tongtwister is. In een recent verleden staken we nog de loftrompet af voor de zonnige gitaarpopnummers van hun debuutplaat die begin vorige zomer uitkwam en ook hun passages waarmee ze Pukkelpop & Trix kwamen opfleuren, vielen bij ons in de smaak. Na single “In The Capital” zijn de Australische rockers er nu terug met het nummer “Read My Mind” die ze vandaag samen uitbrengen op 7”-plaat.

Opnieuw serveert Rolling Blackouts Coastal Fever de sound waar ze gekend voor staan, aanstekelijke jangle rock met zomerse vibes. “Read My Mind” is voorzien van een laid back beat en een aanstekelijk refrein waarop de drie zangers weer hun gebruikelijk ding doen. Voeg bij dit alles nog eens gitaren, voorzien van effectpedalen die iets licht psychedelisch aandoen, en het geheel krijgt dat gekende melodieuze zomergevoel. Verrassen doet deze nieuwe single van Rolling Blackouts Coastal Fever niet. Treurig zijn we daar echter niet om, want we hebben toch maar mooi weer een nieuwe toevoeging aan onze playlist. Een perfecte voorproever dus voor de festivalzomer want op zaterdag 06 juli staan de heren op het Cactusfestival in Brugge.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Teen Creeps – Forever (★★★★): Nog altijd jaren negentig, nog altijd goed

Het Gentse Teen Creeps deed er eventjes over om op gang te komen. Debuutrelease EP uit 2014 kwam in eigen beheer uit;…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Glasvegas - "My Body Is A Glasshouse (A Thousand Stones Ago)"

Het was lange tijd heel erg stil rond Glasvegas, tot ze afgelopen zomer vanuit het niets de single “Keep Me A Space”…
InstagramInterviewsUitgelicht

Interview Wallows: ‘Er komt misschien nooit meer iets zoals dit’

Bij het ouder worden ervaren de meeste (jonge) mensen periodes van liefdesverdriet, onzekerheid en eenzaamheid. Deze emotionele symptomen kunnen altijd worden verzacht…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.