Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single ALASKALASKA – “Bees”

ALASKALASKA is een Britse indiepopgroep met zweverige jazzinvloeden. Met een bezetting van zes muzikanten, waaronder een saxofonist, durven ze dromerige en toch funky terreinen op te gaan. Sinds 2017 bracht de groep enkele singles en een kleine ep uit. Met een paar recente singles zoals “Monster”, “Meateater” en “Moon” bereidt ALASKALASKA zich voor op de release van hun debuutalbum Dots. De band speelde in 2017 een show in de Trix in Antwerpen.

“Bees” is zeker een van de sterkere nummers die de band laatst uitbracht, met vibey melodieën en een rijk en vol refrein. Synths, gitaren en echo’s van een saxofoon zweven boven een diepe baslijn begeleid door drums en elektronische percussie. Samen geven die een goeie basis voor de ijzige stem van frontvrouw Lucinda John-Duarte. Tijdens de chorus van het nummer komen alle elementen van de goedgevulde instrumentatie naar boven. De saxofonist neemt de luisteraar dan mee omhoog tussen de cimbalen en uitgerekte synthtonen. “Bees” legt linken met tussen de rariteiten van menselijk gedrag en een bijenkorf.

Dots verschijnt op 3 mei.

FacebookInstagram

Related posts
Uitgelicht

De 101 beste singles van 2017

Jaarlijks schrijven we meer dan honderd artikels over bands die nieuwe singles uitbrengen. De één al wat beter dan de ander, maar…
LiveRecensies

Alvvays & Alaskalaska @ Trix Antwerpen: De overwinning van de a’s

Op 16 september 2017 kregen we in het kleinste zaaltje van Trix twee fijne bands te zien. Headliner van de avond was…
Filmpje van de week

Filmpje van de week 7 - 13 augustus 2017

We zijn aan de helft van Augustus, de tijd vliegt als je jou amuseert. Ook deze week deden we weer ons best…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.