FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Gossip, A Day To Remember, Johnny Marr en 16 anderen voor Pukkelpop 2019!

© CPU – Bert Savels

We geven toe, we zijn toch wel behoorlijk onder de indruk van Pukkelpop’s affiche voor komende zomer. Met zeer leuke acts uit verschillende genres is er reeds voor ieder wat wils en komt iedereen opnieuw helemaal aan zijn trekken. Vandaag komen er in ieder geval nog eens zestien zeer leuke namen bij. Zo keert Gossip na een korte pauze terug ter gelegenheid van het tienjarig jubileum van hun legendarisch album Music For Men en mag een show op Pukkelpop zeker niet ontbreken. Ook straf zijn de toevoegingen van o.a. A Day To Remember en Johnny Marr (van die legendarische band The Smiths) die beiden op de slotdag naar Kiewit komen. Belgen zijn in deze lichting namen wederom vertegenwoordigd. Zo bevinden TheColorGrey, Compact Disk Dummies, MDC II, BeraadGeslagen en Curtis Alto zich onder de nieuwe Belgische namen. Verder komen ook de singer-songwriter Jeremy Zucker, het jazz-collectief The Comet Is Coming, de alt-r&b zangeres Dounia, de Nederlandse klankmeesters Weval, de opkomende rapper YBN Nahmir, de dj’s Channel Tres en Mella Dee, maar ook de Australische hardrockbands Airbourne, Simple Creatures, de supergroep van Mark Hoppus (Blink-182) en Alex Gaskarth (All Time Low),de Noorse girl in red en de Braziliaanse LYZZA tekenen present.

Bij het goede nieuws van aankondigingen, komt jammer genoeg ook minder nieuws. Zowel Clairo als Joji geven beide verstek en Pennywise staat op zondag in plaats van vrijdag op het podium.

Tickets zijn reeds te koop via de site van Pukkelpop. Voor meer informatie kan je terecht op de website van Pukkelpop.

Een overzicht per dag (nieuwe toevoegingen zijn onderstreept)

Donderdag 15 augustus:

tba

Vrijdag 16 augustus:

Agoria (live) – Alison Wonderland – Avalon Emerson – BeraadGeslagen – Big Thief – blackwave. – Crystal Fighters – Dermot Kennedy – Douna – Ekali – Flohio – Frank Carter & The Rattlesnakes – Franz Ferdinand – Harvey Sutherland – IDLES – James Blake – Jauz – Jeremy Zucker – Job Jobse – Joji – Jon Hopkins (live) – Joost – Kamaal Williams – Loyle Carner – Martin Solveig (live) –  MDC II  – Modeselektor (live)  – Modestep – Nilüfer Yanya – nothing, nowhere – Portland –  Post Malone – Raketkanon – Sharon Van Etten – Sigma –  Slowthai – Stormzy – The Comet Is Coming – The National – Volvox – White Lies – YBN Namhir – Yves Tumor & It’s Band

Zaterdag 17 augustus:

Altin Gün – Anne-Marie – Basement – Brass Against – Brutus – Camo & Krooked – Channel Tres – Chase & Status presents RTRN II Jungle – Cocaine Piss – Code Orange – Compact Disk Dummies – De Jeugd Van Tegenwoordig – Eels – Equal Idiots – Ezra Collective –  Franc Moody – Frank Turner & The Sleeping Soul – Gossip – Honey Dijon – Hot Chip – Hunee – Jeremy Underground –  Jorja Smith – LIFE – Meute – Mella Dee – Mike D – Mini Mansions – Ross From Friends – Royal Blood – Palms Trax – Parcels – Penelope Isles – Pond – PUP – Sam Paganini – Skeggs – SOHN – Stephan Bodzin – Tame Impala – The Black Madonna – The Chats – TheColorGrey – The Story So Far – The Streets – The Subs – Whitney

Zondag 18 augustus:

A Day To Remember – Airbourne – Amelie Lens – Anderson .Paak & The Free Nationals – Anna Calvi – Bamba Pana & Makeveli – Billie Eilish – Bodega – Bullet For My Valentine – CamelPhat – Cavetown, I Don’t Know How But They Found Me – Charli XCX – Connan Mockasin – Curtis Alto – Denzel Curry –  Durand Jones & The Indications – Fisher – Ghostemane – girl in red – Good Charlotte – Hyukoh – Jayda G – Jeff Mills & Tony Allen – Johnny Marr – Kate Tempest – Kikagaku Moyo – LYZZA – Macky Gee – Pan-Pot – Pennywise – Pouya – Princess Nokia – Prophets Of Rage –  PVRIS – Sango – Simple Creatures The Beths – The National – Tommy Genesis – Twenty One Pilots – Two Feet – Yeasayer – Weval

1490 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sleepers' Reign - "Your Pet Friend"

Sleepers’ Reign is een groep die uitvoerig de tijd neemt om haar muziek te verfijnen alvorens die te delen met het grote…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop organiseert gloednieuw festival HEAR HEAR! met Editors, Liam Gallagher, Pixies, Wolf Alice en veel meer!

We zijn nog maar net bekomen van de fantastische line-up die Pukkelpop ons vorige week voorschotelde, of daar is het festival alweer…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eindelijk! Pukkelpop 2022 pakt uit met Arctic Monkeys, Slipknot, Tame Impala, Bring Me The Horizon en meer!

We hebben er dit jaar ontzettend lang op moeten wachten, maar het is eindelijk Pukkelpop-tijd. Het festival in Kiewit verzweeg lang de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.