FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Gossip, A Day To Remember, Johnny Marr en 16 anderen voor Pukkelpop 2019!

© CPU – Bert Savels

We geven toe, we zijn toch wel behoorlijk onder de indruk van Pukkelpop’s affiche voor komende zomer. Met zeer leuke acts uit verschillende genres is er reeds voor ieder wat wils en komt iedereen opnieuw helemaal aan zijn trekken. Vandaag komen er in ieder geval nog eens zestien zeer leuke namen bij. Zo keert Gossip na een korte pauze terug ter gelegenheid van het tienjarig jubileum van hun legendarisch album Music For Men en mag een show op Pukkelpop zeker niet ontbreken. Ook straf zijn de toevoegingen van o.a. A Day To Remember en Johnny Marr (van die legendarische band The Smiths) die beiden op de slotdag naar Kiewit komen. Belgen zijn in deze lichting namen wederom vertegenwoordigd. Zo bevinden TheColorGrey, Compact Disk Dummies, MDC II, BeraadGeslagen en Curtis Alto zich onder de nieuwe Belgische namen. Verder komen ook de singer-songwriter Jeremy Zucker, het jazz-collectief The Comet Is Coming, de alt-r&b zangeres Dounia, de Nederlandse klankmeesters Weval, de opkomende rapper YBN Nahmir, de dj’s Channel Tres en Mella Dee, maar ook de Australische hardrockbands Airbourne, Simple Creatures, de supergroep van Mark Hoppus (Blink-182) en Alex Gaskarth (All Time Low),de Noorse girl in red en de Braziliaanse LYZZA tekenen present.

Bij het goede nieuws van aankondigingen, komt jammer genoeg ook minder nieuws. Zowel Clairo als Joji geven beide verstek en Pennywise staat op zondag in plaats van vrijdag op het podium.

Tickets zijn reeds te koop via de site van Pukkelpop. Voor meer informatie kan je terecht op de website van Pukkelpop.

Een overzicht per dag (nieuwe toevoegingen zijn onderstreept)

Donderdag 15 augustus:

tba

Vrijdag 16 augustus:

Agoria (live) – Alison Wonderland – Avalon Emerson – BeraadGeslagen – Big Thief – blackwave. – Crystal Fighters – Dermot Kennedy – Douna – Ekali – Flohio – Frank Carter & The Rattlesnakes – Franz Ferdinand – Harvey Sutherland – IDLES – James Blake – Jauz – Jeremy Zucker – Job Jobse – Joji – Jon Hopkins (live) – Joost – Kamaal Williams – Loyle Carner – Martin Solveig (live) –  MDC II  – Modeselektor (live)  – Modestep – Nilüfer Yanya – nothing, nowhere – Portland –  Post Malone – Raketkanon – Sharon Van Etten – Sigma –  Slowthai – Stormzy – The Comet Is Coming – The National – Volvox – White Lies – YBN Namhir – Yves Tumor & It’s Band

Zaterdag 17 augustus:

Altin Gün – Anne-Marie – Basement – Brass Against – Brutus – Camo & Krooked – Channel Tres – Chase & Status presents RTRN II Jungle – Cocaine Piss – Code Orange – Compact Disk Dummies – De Jeugd Van Tegenwoordig – Eels – Equal Idiots – Ezra Collective –  Franc Moody – Frank Turner & The Sleeping Soul – Gossip – Honey Dijon – Hot Chip – Hunee – Jeremy Underground –  Jorja Smith – LIFE – Meute – Mella Dee – Mike D – Mini Mansions – Ross From Friends – Royal Blood – Palms Trax – Parcels – Penelope Isles – Pond – PUP – Sam Paganini – Skeggs – SOHN – Stephan Bodzin – Tame Impala – The Black Madonna – The Chats – TheColorGrey – The Story So Far – The Streets – The Subs – Whitney

Zondag 18 augustus:

A Day To Remember – Airbourne – Amelie Lens – Anderson .Paak & The Free Nationals – Anna Calvi – Bamba Pana & Makeveli – Billie Eilish – Bodega – Bullet For My Valentine – CamelPhat – Cavetown, I Don’t Know How But They Found Me – Charli XCX – Connan Mockasin – Curtis Alto – Denzel Curry –  Durand Jones & The Indications – Fisher – Ghostemane – girl in red – Good Charlotte – Hyukoh – Jayda G – Jeff Mills & Tony Allen – Johnny Marr – Kate Tempest – Kikagaku Moyo – LYZZA – Macky Gee – Pan-Pot – Pennywise – Pouya – Princess Nokia – Prophets Of Rage –  PVRIS – Sango – Simple Creatures The Beths – The National – Tommy Genesis – Twenty One Pilots – Two Feet – Yeasayer – Weval

1860 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Cactusfestival (Festivaldag 1): Belpop in het park

Traditioneel vindt een week na Rock Werchter het Cactusfestival in Brugge plaats. Al meer dan dertig jaar doet het wondermooie Minnewaterpark dienst…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

De line-up van Pukkelpop krijgt er weer 14 namen bij!

Het festivalseizoen is al enkele weken in volle gang, maar Pukkelpop blijft naar goede gewoonte gretig nieuwe artiesten aankondigen. Extra promo voor…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2024 (Festivaldag 1): Zonneslag bij heldere hemel

Waar de meeste kampeerders op Rock Werchter nog ontwaakten in een regenbui en het ploeteren was op de parkings, kreeg de weide…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.