Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Titus Andronicus – “(I Blame) Society”

Titus Andronicus staat niet bekend om zijn korte albums, maar het lijkt er op dat daar dit jaar verandering in zal komen. Met slechts tien nummers en een duur van 38 minuten, wordt An Obelisk hun kortste full album ooit. De hulp van Bob Mould zou daar zomaar eens voor kunnen tussen zitten. De legendarische gitarist, bekend van onder meer Hüsker Du en Sugar, verzorgde namelijk de productie. De opnames gebeurden in de studio van Steve Albini en zo krijgen we dus een potige, punkversie van Titus Andronicus. Eerste single “(I Blame) Society” klinkt alvast veelbelovend.

Iets meer dan drie minuten duurt de nieuwe single, en gras laat de groep er allerminst over groeien. Al van bij het begin wordt het scheurende refrein op ons afgevuurd en krijgen we een mengelmoes aan instrumenten in één grote melodieuze soep. Je voelt de energie in je kruipen en eens het refrein een tweede keer passeert, zit je het al mee te brullen. De invloed van Bob Mould is duidelijk hoorbaar, want hij kan net als op deze single te horen is, een bepaalde strakke kracht in een nummer steken en het tegelijk aanstekelijk maken. De eerste hit van Titus Andronicus zou bij deze zomaar geschreven kunnen zijn.

2 april 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief