Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Bakar – “Chill”

Bakar is een artiest van wie de naam die bij velen waarschijnlijk nog geen belletje doet rinkelen. In 2018 bracht de mysterieuze Londenaar zijn debuutalbum Badkid uit, dat door critici goed onthaald werd. “Bad Dreams” schopte het zelfs tot de soundtrack van FIFA 19. De manier waarop Bakar indie rock, punk en hiphop vermengt zorgt ervoor dat hij zichzelf een unieke sound heeft aangemeten. Die valt het best te beschrijven als een mix tussen de energieke postpunk van Bloc Party en de melancholische sfeerschepping van King Krule. Twee dingen die toch even uit elkaar liggen, maar veelzijdigheid is dan ook één van Bakar’s sterke punten.

Na een korte tussenpauze is de Brit nu terug met twee singles, “Chill” en “Sold Your Soul”. Zoals de titel van die eerste doet vermoeden, houdt hij het eerder rustig. Op een aanstekelijke gitaarriff en baslijn rapt Bakar de emoties van zich af. Dat zorgt voor een sombere en ietwat melancholische vibe, die wel aanslaat. Op het eind schakelt de rapper nog even een niveau hoger, waarna het lied meteen eindigt. Wederom een sterke single van iemand over wie we eigenlijk nog steeds bitter weinig weten. Zelfs de leeftijd van Bakar blijft een groot geheim. Toch hopen we dat hij niet plots zomaar van het toneel verdwijnt, want met zijn kenmerkende sound is Bakar een veelbelovende artiest en een frisse wind in de muziekwereld. Op 25 april zakt de rapper af naar de Botanique in Brussel.

FacebookInstagram

https://soundcloud.com/yeaabk/bakar-chill

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lil Tecca - "Fallin"

Lil Tecca droomde ervan om een NBA-ster te worden, maar stortte zich uiteindelijk volledig op zijn muziek. Het duurde niet lang vooraleer…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Freddie Konings & King B - "Werk"

De veelzijdige rapper Freddie Konings uit Antwerpen laat er geen gras over groeien. Dat is inmiddels meer dan duidelijk. Konings werd in…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bloc Party - "The Girls Are Fighting"

Het is bijzonder lang geleden dat we nog eens oprecht enthousiast werden als Bloc Party nieuwe muziek aankondigde. De band rond Kele…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.