Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Bakar – “Chill”

Bakar is een artiest van wie de naam die bij velen waarschijnlijk nog geen belletje doet rinkelen. In 2018 bracht de mysterieuze Londenaar zijn debuutalbum Badkid uit, dat door critici goed onthaald werd. “Bad Dreams” schopte het zelfs tot de soundtrack van FIFA 19. De manier waarop Bakar indie rock, punk en hiphop vermengt zorgt ervoor dat hij zichzelf een unieke sound heeft aangemeten. Die valt het best te beschrijven als een mix tussen de energieke postpunk van Bloc Party en de melancholische sfeerschepping van King Krule. Twee dingen die toch even uit elkaar liggen, maar veelzijdigheid is dan ook één van Bakar’s sterke punten.

Na een korte tussenpauze is de Brit nu terug met twee singles, “Chill” en “Sold Your Soul”. Zoals de titel van die eerste doet vermoeden, houdt hij het eerder rustig. Op een aanstekelijke gitaarriff en baslijn rapt Bakar de emoties van zich af. Dat zorgt voor een sombere en ietwat melancholische vibe, die wel aanslaat. Op het eind schakelt de rapper nog even een niveau hoger, waarna het lied meteen eindigt. Wederom een sterke single van iemand over wie we eigenlijk nog steeds bitter weinig weten. Zelfs de leeftijd van Bakar blijft een groot geheim. Toch hopen we dat hij niet plots zomaar van het toneel verdwijnt, want met zijn kenmerkende sound is Bakar een veelbelovende artiest en een frisse wind in de muziekwereld. Op 25 april zakt de rapper af naar de Botanique in Brussel.

FacebookInstagram

https://soundcloud.com/yeaabk/bakar-chill

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Launder - Happening (★★½): Zoals een braadworst op de kermis

De Amerikaan John Cudlip begon enkele jaren geleden bij wijze van toevalligheid muziek uit te brengen na enkele jamsessies met vrienden Soko,…
InstagramLiveRecensies

Bloc Party @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): Inwisselbaar

Iedere keer als Bloc Party langskomt in ons land, kan je nooit echt weten wat te verwachten. De ene keer is het…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Bloc Party - Alpha Games (★★★½): Een mix van frustratie en speelsheid

Wie had in 2005 Silent Alarm niet op repeat staan? Wij ieder geval wel. Vandaag de dag dreunt het debuutalbum van Bloc…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.