Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Tusky – “Jawbreaker”

Tusky is een Nederlandse punkband uit Utrecht, die ontstaan is na de split van John Coffey. De ene zijn brood is de andere zijn dood, maar dat mag je niet te serieus nemen. Dat doen ze zelf ook niet. Prettig gestoorde punk, met invloeden van grunge, metal, en ga zo maar door.

En vandaag laten ze “Jawbreaker” op ons los. Met een riff waar vele metalbands jaloers op zouden zijn, word je wakker gemaakt. Het vervolg is dan ook iets minder poppy dan we gewend zijn, maar dat wordt tijdens het refrein goed gemaakt. De cleane zang is zeker een pluspunt van Tusky. Het maakt het allemaal licht verteerbaar. Maar de stukken die dan niet zo vlot verteerbaar zijn, zorgen er wel voor dat je de nummers niet snel beu geraakt.

Het is een mooie mengeling geworden van de stijlen die ze willen uitdragen. Een vlot verteerbare hap, die er gevaarlijker uitziet dan hij is. Op 3 mei 2019 zal hun Love Love Love ep uitgebacht worden. Op 3 mei wordt deze ep ook voorgesteld in Utrecht. Een paar dagen voordien komen ze ons begroeten op Groezrock waar de tent zeker op zijn kop gaat gezet worden door dit prettig gestoord bandje.

Facebook

22 maart 2019

About Author

Wouter Vandeweyer


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief