Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bruce Hornsby ft. Justin Vernon – “Cast Off”

De naam Bruce Hornsby zegt de meesten onder ons waarschijnlijk niet zo veel. Desondanks kennen we allemaal zijn grootste hit “The Way It Is”. Daarnaast is zijn muzikale palmares er eentje om u tegen te zeggen. In de jaren ’90 maakte hij deel uit van de cultband The Grateful Dead en op zijn schoorsteen staan verschillende Grammy’s te blinken. Op 12 april komt Hornsby op de proppen met een nieuw album, Absolute Zero, en daarop staan een aantal geweldige samenwerkingen. Zo dook hij onder andere met The Staves, Sean Carey, Robert Hunter en Justin Vernon in de studio.

Het is even geleden dat we Justin Vernon nog zo puur hebben gehoord. Justin Vernon, bekend van Bon Iver, liet deze keer zijn autotune zo goed als achterwege. In het begin van de song komt voornamelijk de piano naar boven. Niet zo heel vreemd als we weten dat Hornsby een bekend pianist is. Op muzikaal vlak doet het wat denken aan 22, A Million maar dan minder groots en elektronisch. De song is een ontdekking voor het oor, vol kleine hoekjes en kantjes die we pas na enkele luisterbeurten ontdekken. Het is duidelijk dat het einde nog lang niet in zicht is voor Bruce Hornsby.

Facebook 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ethan Gruska & Bon Iver - "So Unimportant"

We kunnen niet veel positiefs zeggen over de coronacrisis, behalve dat veel artiesten het de perfecte gelegenheid vonden om hun creatieve horizonten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single S. Carey - "Break Me Open"

Sean Carey kennen we vooral als de drummer van Bon Iver, maar ook onder eigen naam maakt de beste man bijzonder fijne…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bon Iver - “Second Nature”

Wie had ooit gedacht dat we Bon Iver, Ariana Grande en Kid Cudi in dezelfde zin zouden vernoemen? Wel, dankzij de nieuwe…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.