Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bruce Hornsby ft. Justin Vernon – “Cast Off”

De naam Bruce Hornsby zegt de meesten onder ons waarschijnlijk niet zo veel. Desondanks kennen we allemaal zijn grootste hit “The Way It Is”. Daarnaast is zijn muzikale palmares er eentje om u tegen te zeggen. In de jaren ’90 maakte hij deel uit van de cultband The Grateful Dead en op zijn schoorsteen staan verschillende Grammy’s te blinken. Op 12 april komt Hornsby op de proppen met een nieuw album, Absolute Zero, en daarop staan een aantal geweldige samenwerkingen. Zo dook hij onder andere met The Staves, Sean Carey, Robert Hunter en Justin Vernon in de studio.

Het is even geleden dat we Justin Vernon nog zo puur hebben gehoord. Justin Vernon, bekend van Bon Iver, liet deze keer zijn autotune zo goed als achterwege. In het begin van de song komt voornamelijk de piano naar boven. Niet zo heel vreemd als we weten dat Hornsby een bekend pianist is. Op muzikaal vlak doet het wat denken aan 22, A Million maar dan minder groots en elektronisch. De song is een ontdekking voor het oor, vol kleine hoekjes en kantjes die we pas na enkele luisterbeurten ontdekken. Het is duidelijk dat het einde nog lang niet in zicht is voor Bruce Hornsby.

Facebook 

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Jasmine Jethwa - "Have I Ever Been"

Jasmine Jethwa keerde twee jaar na haar debuut-ep Hurricane terug met nieuwe muziek en heeft duidelijk niet stilgezeten. De Zuid-Londense noemt onder meer…
LiveRecensies

Bon Iver @ Sportpaleis: Geduld is de schoonste deugd

Wat een geluk dat Justin Vernon niet bekend is met het oervlaamse spreekwoord ‘Van uitstel komt afstel’. Initieel zouden Vernon en zijn…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The National - "Weird Goodbyes" (feat. Bon Iver)

Het was van I Am Easy to Find uit 2019 geleden dat The National nog eens met albumgerelateerde muziek op de proppen kwam, maar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.