LiveRecensies

Tomorrowland Winter 2019 (Festivaldag 2): De Belgen maken het waar!

© CPU – Nathan Dobbelaere

Met opmerkelijk weinig skiërs op de pistes begon de tweede festivaldag rustig aan. Dag één heeft duidelijk zijn tol geëist en dat merkten we dan ook aan de podia. Nochtans stond er veel fijns op het programma voor de vroege vogels. Zo opende Konstantin Sibold de Amicorum Spectaculum en stond Jeroen Delodder al om tien uur op de Love Stage. Gelukkig kwam er tegen de vroege namiddag meer beweging op het terrein en kon de tweede festivaldag helemaal beginnen.

Het was wel wachten geblazen tot Netsky om vier uur de decks overnam tot het volk toestroomt. Net zoals zijn set op woensdag op de Love Stage ging Netsky voor een drum & bass geïnspireerde set waar af en toe een commerciële hit in verwerkt werd. Zijn trouwe fans beleefden vandaag alleszins een topdag en zullen dan ook hopen dat de producer terug in deze richting gaat evolueren.

© CPU – Nathan Dobbelaere

Vlak na Netsky mocht DJ Licious de mainstage openen, maar daar waren de festivalgangers het duidelijk niet mee eens. De hevige sneeuw zorgde ervoor dat het grootste deel van het publiek gezellig bleef vertoeven in de warme Orangerie, die uitzonderlijk nog open was. De set die de dj aan het publiek voorschotelde, was nochtans de ideale opwarmer tijdens deze sneeuwbui. Na een uurtje mocht DJ Licious de decks weer doorgeven aan MATTN, die duidelijk grote plannen had. De vriendin van Dimitri Vegas startte haar set onmiddellijk met een aantal stevige EDM kleppers. Het publiek groeide langzaam aan en tegen het einde van haar set waren de eerste dansmoves al lang ingezet.

Ondanks dat er vandaag een trage start was, zit de Tomorrowland-sfeer er ondertussen goed in. Zowel op het festivalterrein als in het centrum van Alpe d’Huez komen we regelmatig dolenthousiaste festivalgangers tegen die de nood voelen om de hele wereld bij elkaar te schreeuwen. Ondanks dat dit op alle festivals voorkomt, dragen de schuldigen meestal geen eenhoorn of gorilla onesies.

© CPU – Nathan Dobbelaere

Martin Solveig had de eer om de avond af te trappen voor een afgeladen mainstage. Na een fijne intro track vuurde hij meteen zijn hit “All Stars” af op het publiek, dat daardoor meteen naar hogere sferen gebracht werd. Hij slaagde erin om het publiek daar te houden voor de rest van zijn set, waardoor zijn opvolger Armin Van Buuren voor een enorm moeilijke opdracht stond. Tot ieders verbazing slaagde ook hij hier wonderwel in. De master of trance bleef helemaal zichzelf tijdens zijn mainstage performance en wisselde af tussen trance klassiekers, psy trance en de occasionele radiohit. Het publiek, net zoals wij, kon dit wel smaken en met het nodige vuurwerk ging het podium over naar Dimitri Vegas & Like Mike.

© CPU – Nathan Dobbelaere

Als headliner van donderdag lagen de verwachtingen hoog voor het Belgische duo. Ze brachten een stevige EDM set die ons deed terugdenken aan de hoogdagen van een paar jaar geleden. Af en toe zat er een vreemde eend in de bijt, maar het publiek wist dit meestal nog wel te smaken. De Belgische dance-goden wisten het enthousiaste publiek helemaal te overtuigen met hun fantastische show. Toen er halverwege hun set een heuse volksverhuizing plaatsvond, zat de sfeer er helemaal goed in. Iedereen die nog niet helemaal in de Tomorrowland-sfeer was, werd door Dimitri Vegas & Like Mike meegenomen naar het feest dat Tomorrowland is.

Na een aantal bisnummers voor een uitzinnig publiek sloten Dimitri Vegas & Like Mike uiteindelijk de mainstage af en kon het tevreden publiek nog gaan genieten van de afterparty in de Garden of Madness. De tweede dag van Tomorrowland Winter eindigde dan ook met een knal. Vooral het avondprogramma was ijzersterk en wiste de matige en natte namiddag uit ons geheugen. Met de vermoeidheid duidelijk leesbaar op onze gezichten trokken we terug naar het hotel en bereidden we ons in stilte voor op de laatste festivaldag die ons onder andere Martin Garrix, Lost Frequencies en Steve Aoki zal geven.

© CPU – Nathan Dobbelaere

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Netsky & Dillon Francis - "Nobody Likes The Records That I Play"

Netsky heeft een tijdlang wat meer hitlijstgericht geproducet, maar de laatste jaren is de Belgische producer terug helemaal zijn oude zelve: trouw…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

James Blake, Bicep, Netsky, Nia Archives en meer bij de eerste namen van Dour 2024!

Maandag startte de voorverkoop van Dour en dat kon alleen maar betekenen dat er ook een eerste lading namen zat aan te…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Netsky - "Hell In High Heels" (feat. Jazmine Johnson)

Veel muziek heeft Netsky de laatste jaren niet meer uitgebracht: de voorbije twee jaar noteerden we enkel twee singles en zijn remix…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.