LiveRecensies

Tomorrowland Winter 2019 (Festivaldag 1): Winterparadijs met stevige beats

© CPU – Nathan Dobbelaere

Vol goede moed en met een verse laag sneeuw, begint Alpe d’Huez aan de eerste dag van Tomorrowland Winter. De temperatuur ging afgelopen nacht verschillende graden naar omlaag, maar op een Winter festival worden we hier alleen maar tevreden van. De eerste festivaldag zorgt alleszins voor een uitgelaten sfeer en de nodige drukte rond de podia. In het skigebied zelf heerst ook een uitgelaten sfeer die alleen, maar versterkt wordt door het feestgedruis.

Om de dag aangenaam te beginnen, gingen we een kijkje nemen bij Netsky en Lost Frequencies op de Love Stage. Na een fikse wandeling en een ritje met de skilift komen we, later dan verwacht, aan op de Love Stage waar iedereen op elkaar gepakt staat om een glimp van Netsky op te vangen. Dat het ondertussen ook is beginnen te sneeuwen houdt niemand tegen om er een feestje te maken. Het gebeurt dan ook niet elke dag dat Netsky zijn publiek nog eens trakteert op een old school drum & bass set. De harde kern van het publiek gaat stevig hun gang vlak voor het podium, terwijl op de achtergrond menig festivalganger zich te goed doet aan een pintje en geniet van de sfeer.

© CPU – Nathan Dobbelaere

Op het einde van zijn set geeft Netsky de decks op de meest vriendschappelijke manier door aan zijn goede vriend Lost Frequencies die er onmiddellijk aan begint. Met een fijne remix van zijn eigen single “Crazy” heeft hij meteen de juiste toon gezet. Spijtig genoeg verplicht de planning ons om weer ons zo snel mogelijk naar de main stage te begeven om de opening niet te missen. Na opnieuw een rit met de skilift en een fikse wandeling kunnen we met wat geluk het einde van de dj set van Armin van Buuren nog meepikken. Terwijl de stevige beats ons rond de oren donderen beseffen we dat het zonder ski’s toch een stuk moeilijker is om ons te verplaatsen over het terrein. De skiërs zijn overduidelijk de heersers van Tomorrowland Winter.

Tot groot jolijt van de wachtende fans gaat de mainstage om vier uur stipt open en sprinten de festivalgangers het terrein op. Dit was het teken voor Dave Lambert om de speakers aan te zetten. Het blijft echter even wachten tot het grote publiek ook aanwezig is. Wellicht heeft de zware sneeuwval hier iets mee te maken.

© CPU – Nathan Dobbelaere

Gelukkig draait het weer langzaamaan bij en stroomt het volk gestaag toe naarmate het avondprogramma dichterbij komt. Voor het eerst sinds de start van het festival zien we dan ook alle podia in vol ornaat. De bezoekers hebben ’s avonds de keuze tussen de idyllische Mainstage, Eden, de Moose Bar en de Orangerie.

De Mainstage, die wat weg heeft van een spiegelpaleis met ijsprinsessen, wordt bemand door onder andere Salvatore Ganacci, Afrojack en DJ Snake. Op het kleinere Eden podium kunnen de liefhebbers van de stevigere beats lustig aan hun trekken komen met onder andere Solardo en Sheridan. In de Moose bar kunnen alle après-ski fanaten helemaal tot rust komen. Het absolute hoogtepunt van de avond bevond zich eveneens in de Moose Bar bij lijve van Kobe Ilsen & Victor Verhulst, die met een prachtige combinatie van foute hits en all-time classics een afgeladen tent entertainden. We hebben wel zo een vermoeden dat er zo goed als alleen Vlamingen te zien waren tijdens hun set (niet dat we dat zo erg vonden). Diegenen die het iets rustiger aan wilden doen, konden ook nog steeds terecht in de Orangerie, waar tegen de avond tafels gezet werden om het de bezoekers iets gemakkelijker te maken.

© CPU – Nathan Dobbelaere

Vlak na Kobe Ilsen & Victor Verhulst was de headliner van vandaag – DJ Snake – al bezig met zijn set af te ronden, maar echt overtuigen deed hij niet. Met zware bass house, afgewisseld met een van zijn occasionele radiohits, probeerde hij het publiek te overtuigen, maar helemaal slaagde hier niet in. De enthousiaste Tomorrowland-fans gaven alles wat ze in zich hadden, maar waren toch ook blij dat er nog een afterparty in de Garden of Madness was.

Op het einde van de eerste festivaldag blijft ons voornamelijk een tevreden gevoel over dat samen gaat met de opkomende vermoeidheid die bij een festival hoort. De eerste festivaldag had veel te bieden en heeft de verwachtingen ook ingelost.

© CPU – Nathan Dobbelaere

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lost Frequencies & Bastille - "Head Down"

Of hij een van zijn drie MIA-nominaties zal kunnen verzilveren, valt nog af te wachten, maar met een gerust gemoed kan Felix…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

James Blake, Bicep, Netsky, Nia Archives en meer bij de eerste namen van Dour 2024!

Maandag startte de voorverkoop van Dour en dat kon alleen maar betekenen dat er ook een eerste lading namen zat aan te…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Netsky - "Hell In High Heels" (feat. Jazmine Johnson)

Veel muziek heeft Netsky de laatste jaren niet meer uitgebracht: de voorbije twee jaar noteerden we enkel twee singles en zijn remix…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.