Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Todiefor & SHOEBA ft. Roméo Elvis – “Signals”

De Brusselse producer Todiefor speelde vorige zomer op Rock Werchter en Pukkelpop, maar deed het na de zomer iets rustiger aan om aan nieuwe muziek te werken. Hij hielp zo zijn goede vriend Roméo Elvis met zijn nieuwe plaat Chocolat (release op 12 april) en stuurde een aantal beats bij. Met zijn eigen werk is hij nochtans vooral bekend van zijn EDM-nummers die eigenlijk maar weinig met hiphop te maken hebben. Maar goed, bij wijze van tegenprestatie kon Todiefor Roméo strikken voor zijn nieuwste single “Signals” waarvoor ook het gloednieuwe project SHOEBA zijn diensten leende.

“Signals” is wat ons betreft niet echt een hoogvlieger. De baslijn is iets te ééntonig en de drop hebben we al een aantal keren ergens anders gehoord. Ook de gastbijdrage van SHOEBA vinden we niet echt passen bij het nummer, wat misschien door de zware stem komt die niet echt bij het geheel past. Ook Roméo Elvis komt hier niet al te goed uit, ondanks dat zijn flow nog best in orde is. We vinden het wel bewonderenswaardig dat iemand als Todiefor de brug probeert te maken tussen EDM en hiphop. “Signals” is over de hele lijn gezien iets te platjes en mits wat afwisseling zou er zeker veel meer uit het nummer gehaald kunnen worden.

Facebook

Benieuwd naar nog meer muziek? Volg ons op Spotify!

9 maart 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief