Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nothing – “Heavy Water”

Nothing is misschien wel een van de meest invloedrijke shoegaze – dreampop band geweest van de jaren 2010. Deze band uit Philadelphia heeft ondertussen al drie albums op de teller staan en komt nu aanzetten met Spirit Of The Stairs – B-Sides & Rarities, een verzameling nummers die de carrière van de band overschouwt. Eerder niet beschikbaar digitaal materiaal, demo’s en live opnames van nummers als hun bekende single “Dig”, “Fever Queen” van Tired of Tomorrow,  en ook “Heavy water” van Grouper en nog veel meer.

De single “Heavy Water” van Grouper wordt dus nu uitgebracht als voorproefje. Grouper is het soloproject van de Amerikaanse muzikant, kunstenaar en producer Liz Harris. Deze single in zijn oorspronkelijke versie is een breekbaar nummer, met een vrouwelijke stem met enkel een akoestische gitaar en zweverige synths. Een prachtig nummer waar weinig aan toe te voegen valt. En toch doet Nothing er dan weer iets nieuws mee. Het origineel nummer is niet veranderd qua structuur, maar wel qua invulling. Dit nummer klinkt voller, met aanvulling van een zachte drum en een zwerige distorded gitaar.

Knappe remake van een nummer dat al perfect was in zijn originele versie, maar op een of andere manier ook perfect herwerkt wordt. Spirit Of The Stairs – B-Sides & Rarities wordt op woensdag 6 maart uitgebracht via Relapse Records. Een tour door Noord Amerika met Basement zit er eerstdaags aan te komen. Europa is pas geweest, dus wel zullen nog wat geduld moeten hebben.

Facebook

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DIIV - "Frog In Boiling Water"

De kogel was al even door de kerk: DIIV komt over een maand met een nieuw album. In maart stonden de New…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Paceshifters - "Aviator"

De Nederlandse band Paceshifters heeft de afgelopen vijftien jaar een behoorlijke livereputatie opgebouwd. Zo tourden ze met Wolfmother, maar stonden ze zelf…
AlbumsRecensies

BETWEEN FRIENDS - garage sale (★★★): Elektronische heruitvinding

Een van de dingen waar die Covid-lockdowns wél goed voor waren, was de heropleving van bedroompop. Artiesten konden niet langer in de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.