Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nothing – “Heavy Water”

Nothing is misschien wel een van de meest invloedrijke shoegaze – dreampop band geweest van de jaren 2010. Deze band uit Philadelphia heeft ondertussen al drie albums op de teller staan en komt nu aanzetten met Spirit Of The Stairs – B-Sides & Rarities, een verzameling nummers die de carrière van de band overschouwt. Eerder niet beschikbaar digitaal materiaal, demo’s en live opnames van nummers als hun bekende single “Dig”, “Fever Queen” van Tired of Tomorrow,  en ook “Heavy water” van Grouper en nog veel meer.

De single “Heavy Water” van Grouper wordt dus nu uitgebracht als voorproefje. Grouper is het soloproject van de Amerikaanse muzikant, kunstenaar en producer Liz Harris. Deze single in zijn oorspronkelijke versie is een breekbaar nummer, met een vrouwelijke stem met enkel een akoestische gitaar en zweverige synths. Een prachtig nummer waar weinig aan toe te voegen valt. En toch doet Nothing er dan weer iets nieuws mee. Het origineel nummer is niet veranderd qua structuur, maar wel qua invulling. Dit nummer klinkt voller, met aanvulling van een zachte drum en een zwerige distorded gitaar.

Knappe remake van een nummer dat al perfect was in zijn originele versie, maar op een of andere manier ook perfect herwerkt wordt. Spirit Of The Stairs – B-Sides & Rarities wordt op woensdag 6 maart uitgebracht via Relapse Records. Een tour door Noord Amerika met Basement zit er eerstdaags aan te komen. Europa is pas geweest, dus wel zullen nog wat geduld moeten hebben.

Facebook

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ride - "Peace Sign"

Vandaag bracht shoegazeband Ride haar eerste eigen single sinds 2019 uit. Volgens gitarist en voormalig Oasis-bassist Andy Bell zat de band een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single bar italia - "Jelsy"

bar italia bezorgt de alternatieve scene de laatste jaren een frisse versie van alternatieve rock. De nummers van de band dagen de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Unschooling - New World Artifacts (★★½): Flipperkastsyndroom speelt parten

Toen we de bio van de Normandische band Unschooling voor het eerst lazen, stond het water vrijwel meteen in onze mond. Het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.