Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Tierra Whack – “CLONES”

Tierra Whack is een van de opmerkelijkste figuren in de hiphopwereld. Ze bracht vorig jaar met Whack World een van de creatiefste platen van het jaar met een simpel maar geniaal concept: vijftien nummers die elk exact één minuut duren. Dit klinkt gewoon als een album vol iTunes-previews, maar wie Whack World gehoord heeft, weet dat het album een kwartier vol kleurrijke en catchy nummers bevat die Tierra’s persoonlijkheid in de schijnwerper zetten. De oogstrelende videoclip die bij het album hoort, is een echte aanrader.

Onlangs bracht ze het nummer “Only Child” uit, een nummer dat voor de verandering vier keer zo lang duurt als het standaard Whack World-nummer. Die trend van langere nummers zet ze nu ook voort op “CLONES”, dat bijna drie minuten duurt. Tierra roept iedereen op het matje die haar stijl probeert te kopiëren. Sommigen artiesten beschouwen imitatie als een compliment, maar Tierra laat duidelijk merken dat ze daar niks van moet hebben: “N**** try to take my flow / Who the hell he think he is? / I just wanna make my dough / Gotta take care of my kids.” De concurrentie is alvast gewaarschuwd. Het absolute hoogtepunt van dit nummer? Tierra gebruikt het woord ‘ad-lib’ als, jawel, ad-lib. Genialiteit is soms niet ver te zoeken.

27 februari 2019

About Author

Matan Grouper


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief