Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle A. Swayze & the Ghosts – “Suddenly”

Hobart is niet enkel de opener van het WTA-tennis seizoen, maar tevens ook de thuishaven van één van de grootste post-punk beloftes A. Swayze & The Ghosts. Het viertal tourde al verscheidene keren Australië rond en werden onlangs nog gekozen tot beste live act van Tasmanië 2018. Hun potentieel werd ondertussen ook al ontdekt door Rough Trade, bij wie de vier nu ook al een platencontract hebben ondertekend. Om dat te vieren, krijgen we vandaag de eerste release via hun nieuw platenlabel met het puike “Suddenly”.

Waarom er momenteel een grote hype rond A. Swayze & The Ghosts bestaat in Australië, wordt meteen duidelijk bij het horen van “Suddenly”. De vier maken immers oerstrakke post-punk van de bovenste plank die scherper en gewaagder klinkt dan eender welke andere nieuwe band in Australië. Het speciale aan het nummer is dat “Suddenly” ontstaan is in één sessie en dat ze ermee een geslaagde mix vinden tussen een opwindend geluid en een iets complexere manier van schrijven van een nummer. Ook heeft de band met Andrew Swayze een bijzonder charismatische en karaktervolle frontman die met zijn schurende stem ons helemaal omver weet te blazen. A. Swayze & The Ghosts trekken zich niets aan van de hype rond om zich heen en dat werpt zijn vruchten af, want “Suddenly” is een geweldig staaltje post-punk waarmee de revival van het genre nog een extra boost zou kunnen krijgen.

Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

1926 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Aure – “Suddenly”

Het gaat snel voor de Franse Aure. De zevenendertigjarige singer-songwriter bracht in mei nog maar haar eerste single uit en niemand minder…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Kay Young - "Suddenly"

Twee jaar is het geleden dan Kay Young voor het eerst van zich liet horen. Vanuit de Britse hoofdstad liet ze meteen…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Snakeheads - "Shit I Don't Have Time For" (feat. A. Swayze)

Het was op 15 maart dag op dag een jaar geleden dat we afscheid moesten nemen van Pete Lusty, oprichter van Ivy…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.