AlbumsRecensies

TWOFVCE – Always Behind (★★★): Oprechte zeemzoeterigheid

TWOFVCE schopte het al tot onze ‘zalm van de maand’ en nu is het viertal er weer met Always Behind, hun nieuwe ep. De band is afkomstig uit Antwerpen en hun muziek kan het best worden omschreven als een combinatie van electronica met soul en een vleugje rock ’n’ roll. Inderdaad, een genre dat niet zo vaak voorkomt, waardoor TWOFVCE zich zonder problemen van andere bands onderscheidt.

Hun vorige ep, Okinawa, deed ons al smullen van de zeemzoete electronica die de vier heren brengen. Always Behind is, in vergelijking met zijn voorganger, in niveau van ‘smulbaarheid’ er niet op achteruitgegaan. “Evil Men”, het eerste nummer op de nieuwe ep, laat de vocalen zachtjes doorheen de song vloeien terwijl de blazers op het nummer over je oorschelp strelen. Een mooi begin. Fans van Jack Garratt en Jungle zouden toch even de moeite moeten doen om dit viertal door hun boxen te laten weergalmen.

Als als we even het palmares van TWOFVCE bekijken, zien we dat ze al werden geselecteerd voor enkele prestigieuze wedstrijden. De Nieuwe Lichting van Studio Brussel en Humo’s Rock Rally zijn voor hen geen onbekenden meer, twee selecties die ze zeker niet hebben gestolen als je het ons vraagt. Nummers op Always Behind als “Alfred Israël B.” en “Gaijin” bewijzen dat. De twee songs worden voorzien van sensuele, maar lieve hip hop-kantjes die vriendelijk aan komen kloppen, soms mag het allemaal iets gedurfder, maar hun deugdzaamheid werkt charmerend.

“The Life And Ministry Of Heber J. Grant” is dan wel weer moediger dan zijn twee voorgangers, maar mist in originaliteit. De elektronen die worden losgelaten, klinken soms net iets te bekend in de oren. Afsluiter “I Could Underestimate” zet dan weer wel alle puntjes op de ‘i’ en sluit Always Behind af zoals het zou moeten, met zeemzoete oprechtheid.

Het viertal toont met hun kersverse ep dat er rekening met hen moet worden gehouden. Tijd dat de Antwerpenaren de aandacht krijgen die ze verdienen, want je zet niet zomaar twee keurige ep’s na elkaar neer. Always Behind laat ons zien dat TWOFVCE klaar is om door te breken.

FacebookVibe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.