Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Maverick Sabre ft. Jorja Smith – “Slow Down”

Na enkele aankondigingen worden we vandaag getrakteerd op de nieuwe single van Maverick Sabre, één van de singles voor zijn nieuwe album When I Wake Up (22 maart). Maar op “Slow Down” doet Sabre het niet alleen, hij mag namelijk rekenen op één van de hipste stemmen van het moment: Jorja Smith. Nadat ze geselecteerd werd voor BBC Sound Of 2017 en daar vierde eindigde, loste ze haar debuutalbum en speelde daarmee op Rock Werchter. Vervolgens ging ze op tour en liet ze een indrukwekkende performance achter in AB. In AB, waar hij het voorprogramma van Smith deed, liet Sabre geen al te beste indruk op ons na, maar deze nieuwe single kan ons best bekoren.

“Slow Down” opent minimalistisch met een basgitaar en wat percussie, later vallen de vocals in, die meteen al een stevige portie soul aan het geheel toevoegen. In het catchy refrein horen we Jorja’s herkenbare stem al op de achtergrond, maar in de tweede strofe is het haar beurt om in de aandacht te staan, en dat doet ze met verve. Haar zwoele stem vloeit namelijk perfect samen met het jazzy geheel dat de instrumentals vormt. Als enige minpuntje geven we het duo mee dat het nummer een beetje eentonig is, behalve een uithaal met hun stem hier en daar, zit er niet veel variatie in het nummer. Spijtig, want een jazzy uitspatting link of rechts hadden we wel kunnen smaken. Toch slaagt het duo er in om een fijne single uit te brengen, die aantoont dat er (muzikale) chemie is tussen de twee.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Calvin Harris - Funk Wav Bounces Vol. 2 (★★): Dertien in een dozijn

We willen niet denigrerend doen over je sociale capaciteiten, maar in vergelijking met het adressenboekje van Calvin Harris, zal zowat iedereen het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single forrest frank - "slow down"

Wanneer we de naam Forrest Frank horen, denken we uiteraard meteen ook aan Colin Padalecki. Het tweetal uit Texas vormt al sinds…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2022 (Festivaldag 3): Het rijk der tieneridolen

Op de derde dag van Rock Werchter stonden pop en elektronische muziek centraal. Met headliners Imagine Dragons en Twenty One Pilots had…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.