Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Maverick Sabre ft. Jorja Smith – “Slow Down”

Na enkele aankondigingen worden we vandaag getrakteerd op de nieuwe single van Maverick Sabre, één van de singles voor zijn nieuwe album When I Wake Up (22 maart). Maar op “Slow Down” doet Sabre het niet alleen, hij mag namelijk rekenen op één van de hipste stemmen van het moment: Jorja Smith. Nadat ze geselecteerd werd voor BBC Sound Of 2017 en daar vierde eindigde, loste ze haar debuutalbum en speelde daarmee op Rock Werchter. Vervolgens ging ze op tour en liet ze een indrukwekkende performance achter in AB. In AB, waar hij het voorprogramma van Smith deed, liet Sabre geen al te beste indruk op ons na, maar deze nieuwe single kan ons best bekoren.

“Slow Down” opent minimalistisch met een basgitaar en wat percussie, later vallen de vocals in, die meteen al een stevige portie soul aan het geheel toevoegen. In het catchy refrein horen we Jorja’s herkenbare stem al op de achtergrond, maar in de tweede strofe is het haar beurt om in de aandacht te staan, en dat doet ze met verve. Haar zwoele stem vloeit namelijk perfect samen met het jazzy geheel dat de instrumentals vormt. Als enige minpuntje geven we het duo mee dat het nummer een beetje eentonig is, behalve een uithaal met hun stem hier en daar, zit er niet veel variatie in het nummer. Spijtig, want een jazzy uitspatting link of rechts hadden we wel kunnen smaken. Toch slaagt het duo er in om een fijne single uit te brengen, die aantoont dat er (muzikale) chemie is tussen de twee.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Jorja Smith - falling or flying (★★★★½): IJzersterke maturiteit

De tijd van frappuccino’s en lattes maken in een Londense Starbucks-vestiging ligt inmiddels ver achter de Britse nachtegaal Jorja Smith. Het voelt…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jorja Smith - "Falling or flying"

Van Starbucks via een virale demo van haar “Blue Lights” naar de grootste festivals ter wereld. Het lijkt een utopie voor velen,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jorja Smith - "GO GO GO"

Met meer dan dertien miljoen maandelijkse luisteraars heeft Jorja Smith stilaan geen introductie meer nodig. Wie toch de boot miste, brengen we…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.