Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bonobo – “Ibrik”

Aan Bonobo hoeven we jou hoogstwaarschijnlijk niet meer voor te stellen, met alvast zes (!) studioalbums op de teller, is de man een begrip geworden binnen de elektrowereld. Zijn laatste worp Migration dateert van in 2017, en viel bij ons meer dan in de smaak. Maar niet alleen op plaat weet Bonobo te overtuigen met zijn dansbare beats, ook live tovert hij zijn muziek om tot een waar spektakel om duimen en vingers bij af te likken: zijn live band weet de gedetailleerde aspecten van zijn muziek nog meer in de verf te zetten en toont aan wat voor genie Bonobo is. In zijn muziek hoor je invloeden van overal, en dus is het moeilijk in te schatten in welke richting het volgende album zal gaan. “Ibrik” geeft ons alvast een voorsmaakje van waar Bonobo momenteel mee bezig is.

En ook die nieuwe single weet ons weer te overtuigen. Het nummer opent met een vrolijk deuntje, dat vervolgens met een heel arsenaal aan geluiden opbouwt tot een dansbaar geheel. Dan is het hemels wegdansen tot het einde van het nummer, of dat denk je toch. In het midden van het nummer valt de rijke verzameling van klanken weg tot er een minimalistisch geheel overblijft. Maar Bonobo zou Bonobo niet zijn als hij niet zou opbouwen naar een volgende climax. “Ibrik” is een nummer dat vernieuwend klinkt, zonder dat je ooit zou twijfelen dat het Bonobo is. Hij blijft zichzelf heruitvinden, en etaleert zo zijn klasse.

Zin in nog meer muziek? Bekijk alvast het Spotify-profiel van Dansende Beren met enkele van onze suggesties!

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Emancipator & Theory 9 - A Thousand Clouds (★★★½): In de voetsporen van Bonobo

Het is duidelijk een zeer productief jaar voor de Amerikaanse producer Emancipator. In april bracht hij zijn zesde studio-album, Mountain Of Memory,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bonobo & Totally Enormous Extinct Dinosaurs - "6000 Ft."

Outlier begon in 2019 als een dj-tour waarmee Bonobo door Amerika trok. Hij wou testen of het merk dat hij in gedachten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuw single Ólafur Arnalds - "Loom" (Feat. Bonobo)

Het is en blijft onmogelijk om Ólafur Arnalds in een muzikaal hokje onder te brengen, maar de IJslandse multi-instrumentalist slaagt er keer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.