Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Première: Debuutsingle Bombataz – “Frankenstein”

© Olympe Tits

We kunnen trots zijn op onze Belgische muziekscene en daar is het Brusselse viertal Bombataz het levende bewijs van. Nadat ze afgelopen zomer o.a. op Borgerwood hun kunnen en kennen toonden, werkten ze in het najaar duchtig aan hun debuut-EP. !Kapao! heet de EP en verschijnt onder het professionele oog van Fake Records, dat met de groep een verder aanwinst heeft. Bombataz lijkt alle populaire muziekgenres van het moment samen te vatten in een eigenzinnige sound en durft te experimenteren. Een knappe debuutsingle is alvast het eerste overtuigende resultaat.

De eerste single “Frankenstein” toont wat we van de EP kunnen verwachten. Een kleurrijke mix van invloeden, zonder dat het geheel onvolledig of rommelig overkomt. Met geluidsvervorming, Warhola-achtige vocals en vooral straffe arrangementen van samples en instrumenten, maken van “Frankenstein” een onweerstaanbaar nummer, waarop je je helemaal kan laten gaan. Een prominente beat vormt de rode draad in deze eizersterke single. Hoe we het nummer best samenvatten? Een streepje Daft Punk, een vleugje Warhola, een tipje Warhaus en een beetje funk van Nile Rodgers. Wat een debuut!

Op zaterdag 9 februari stelt Bombataz zijn debuut-EP voor in de Rotonde van de Botanique. Tickets zijn reeds te koop.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

17 januari 2019

About Author

Maxim Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief