banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tusky – “Mormor”

Tusky is een Nederlandse punkrockband uit Utrecht. De band bestaat uit voormalige John Coffey leden. En dat hoor je ook. Ze bestaan nog maar sinds 2017, maar kunnen al aardig wat adelbrieven voorleggen. In 2018 een album Rated Gnar uitbrengen en touren met Black Peaks. Hun geschiedenis met John Coffey zal hun wel geholpen hebben, maar 2018 was duidelijk een boerenjaar voor een band met zo’n korte bestaansgeschiedenis. Niet onbelangrijk, maar Rated Gnar was ook een uitstekende plaat.

Op hun website lees je: ‘Tusky is all about energy’. En dat is niet gelogen. Verwacht je aan punkrock, maar dan toch wel net iets anders dan de modale punkrock die je gewoon bent. Er zit meer variatie in en de stem is ook net iets meer rock ’n’ roll dan de punkrock die we sinds Bad Religion krijgen voorgeschoteld. Dus laten we het voorlopig houden op punk ’n’ roll. De nieuwe single “Mormor” wijkt daar toch licht van af. Waar de vorige nummers allemaal afklokten op meer dan drie minuten, werkt deze single het af op anderhalve minuut. Ook qua tempo ligt het iets hoger dan we gewend zijn. Het begint nochtans in hun eigen stijl, maar dan wordt echt wel de snelle punkrock opgezocht. Als variatie mag zo’n nummer zeker en vast, maar hopelijk verloochenen ze hun eigen stijl niet in de latere ep. De clip zelf is een videoshoot van de tour met Black Peaks. Leuke tour blijkbaar, waar er veel werd gegeten en gedronken!

Op 3 mei 2019 zal hun Love Love Love ep uitgebacht worden. Op 3 mei wordt deze ep ook voorgesteld in Utrecht. België zit er voorlopig niet in.

Facebook

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Linda Lindas – “Nino”

The Linda Lindas gingen eerder dit jaar viraal met hun video voor “Racist, Sexist Boy” waarin ze midden in de bibliotheek van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Heideroosjes - "Huilie huilie"

Stevige gitaren en ietwat brutaal: Heideroosjes is terug van weggeweest. Na “2020, DE TERING”, dat we afgelopen december te horen kregen, kondigt de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tusky - "We're Going Out Again"

Tusky is een punkrockband uit Utrecht en bestond oorspronkelijk uit drie leden van John Coffey, dé Utrechtste pret post-hardcore formatie bij uitstek….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.