Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single The Chemical Brothers – “MAH”

Het iconische Britse danceduo The Chemical Brothers is terug met nieuwe muziek. In 2015 brachten ze hun voorlopig laatste plaat uit met Born In The Echoes en stonden ze opnieuw met een visueel spektakel op Rock Werchter. Bekend is het duo vooral van hun classics “Hey Boy Hey Girl” en “Galvanize” die nog steeds weides in extase kunnen verzetten. In de lente zal hun langverwachte nieuwe plaat No Geography verschijnen, maar vandaag is er eerst en vooral hun gloednieuwe single “MAH” die zonet in première ging bij Zane Lowe op Beats One.

“MAH” begint met een soort van kinderkoor en met een aantal vrouwen die luidop lachen vrij speciaal, maar al snel neemt een diepe mannelijke soulstem het over. De beats klinken weer voor de volle 100% zoals The Chemical Brothers en zeker de drop is subliem in elkaar gestoken. Met vijf en een half minuten duurt “MAH” vrij lang voor de ‘huidige normen’, maar desondanks worden we gedurende het hele nummer helemaal in de sfeer gezogen. Natuurlijk werd “MAH” ook voorzien van straffe visuals die de muziek een nieuwe dimensie bezorgen.

Met “MAH” weet The Chemical Brothers met andere woorden weer ten volle overtuigen en hebben ze hun houdbaarheidsdatum weer om enkele jaren verlengd.

Facebook

7 januari 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief