LiveRecensies

De Jeugd Van Tegenwoordig @ Vooruit: Het perfecte uitstapje voor zowel jong als oud!

Gisterenavond stelde het zootje ongeregeld van De Jeugd Van Tegenwoordig hun nieuwste album Anders (Different) voor in een uitverkochte Vooruit. Zo ‘anders’ was het eigenlijk helemaal niet, want we kregen zoals vanouds weer een spetterende show te zien.

2018 was een ongelooflijk boerenjaar voor Vjèze Fur, Willie Wartaal, Faberyayo en creatief brein Bas Bron. In het voorjaar kregen we een eerste nieuwe album Luek voorgeschoteld, gevolgd door een tournee door Nederland en België. Dit najaar deden de mannen dat kunstje nog eens vlotjes over, maar dan rond hun tweede worp Anders (Different).

Als opwarmertje kwamen de energieke jongens van SLM langs. Ze kregen steun van dj Hakim Chatar en verwenden ons met hits als “Ewa Ja” en “Kifesh”. Met een big smile en een aanstekelijk enthousiasme maakte SLM ons klaar voor het optreden van De Jeugd. De toon was in elk geval gezet.

Iets na negen was het dan tijd voor het hoofdgerecht. Bas Bron kroop achter zijn draaitafel en dan weet iedereen hoe laat het is. Bron bouwde muzikaal zachtjes op naar het openingsnummer en na enkele minuutjes werd “Rattengif” ingezet. In totaal zouden we zes spiksplinternieuwe nummers te horen krijgen. Vooral “Ik Kwam Haar Tegen In De Moshpit” en “Let The Tits Out” waren ondanks de recente release al vrij tot zeer goed gekend bij het publiek. Een publiek dat trouwens maar met één reden naar Gent was afgezakt, namelijk een gigantisch feestje bouwen boordevol nostalgie.

Het ondertussen tien jaar oude “Hollereer” zorgde prompt voor het eerste meezingmoment: “Je kijkt o zo zuur naar me haute couture, want m’n haute couture is o zo duur.” Hoewel de stemmen al duidelijk opgewarmd waren, moesten de dansbenen toch nog even warmlopen. Opmerkelijk was wel de blijk van goesting die De Jeugd uitstraalde. Op “Gekke Boys” sprongen ze zelf bijna een gat door het podium. Ze voelen zich duidelijk beter én jonger dan ooit!

Klassiekers als “Get Spanish” en “Deze Donkere Jongen Komt Zo Hard” zorgen er gelukkig al snel voor dat het ijs definitief ontdooid was. “Sexy Beesten” schroefde de temperatuur dan weer een paar graden omhoog. “Wittewijnmuziek”, dat we op Luek terugvinden, zorgde voor een eerste welgekomen rustpunt in een voor de rest broeierig hete set’

Een show van De Jeugd is uiteraard geen show van De Jeugd zonder het traditionele stage dive moment. Ditmaal was het Vjèze Fur die zich op de tonen van “Manon” een eerste keer liet neerdalen op de zweterige Gentse handen. “Wie heeft er vanavond allemaal drugs genomen’, vroeg Faberyayo zich luidop af. De jongens van De Jeugd hoogstwaarschijnlijk wel. Gelukkig mochten ook wij op de tonen van “Torpedo” deelnemen aan een ‘spacend’ tripje.

Van dan af aan kregen we hit na hit te horen. Cultklassiekers “Watskeburt” en “Sterrenstof” werden niet meer gewoonweg meegezongen. Nee, ze werden van begin tot einde meegebruld door een publiek dat stilaan een nieuwe vorm van extase had ontdekt. En dan moest de bisronde nog komen.

Het vettige rocknummer “Ik Kwam Haar Tegen In De Moshpit” werd dan ook op een oorverdovend gejuich onthaald toen het viertal zich terug op het podium begaf. “Buma In Me Zak” en “Gemist” bracht iedereen in de Vooruit stilaan naar het hoogtepunt. Wanneer daarna de tonen van “De Formule” te horen waren, barstte de zaal net niet uit zijn voegen. Zowel tieners als veertigers sloegen de handen in elkaar om dit feestje in stijl af te sluiten. Een minutenlange staande ovatie zorgde voor het orgelpunt van een alweer geniale avond.

Er zit geen sleet op deze formule. Hoewel ze al zeven albums uitbrachten, mag De Jeugd Van Tegenwoordig van ons nog jaren doorgaan op dit niveau. De beste feestjes zijn die met De Jeugd, laat dat alvast duidelijk zijn!

Setlist:

Rattengif
Hollereer
Gekke Boys
Get Spanish
Deze Donkere Jongen Komt Zo Hard
Shenkie
Hocus Pocus
Sexy Beesten
Middeleeuwen
Wittewijnmuziek
Applaus
Manon
Torpedo
Watskeburt
Hiero
Let The Tits Out
Sterrenstof

Ik Kwam Haar Tegen In De Moshpit
Buma In Me Zak
Gemist
De Formule

Website / Instagram

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Willie Wartaal - “Van Me Af” (feat. Kleine Viezerik)

Wie denkt aan Nederhop, denkt aan De Jeugd Van Tegenwoordig. En wie denkt aan DJVT, denkt aan Wiwa. Naast het fantastische werk…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2020 volgens de Belgische muziekindustrie

Om muziek tot bij jou te krijgen, zijn heel wat mensen nodig. Ook in België zijn heel wat enthousiastelingen dag in dag…
LiveRecensies

GHOST: 'The Shining' edition @ Vooruit: Spooky season

Het is half oktober, het spooky season is in volle gang. Dat wil zeggen dat de vleermuizen hun holen verlaten, versierde pompoenen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.