banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single De Staat – “Mona Lisa”

Je kan niet meer om De Staat heen. De voorbije jaren stond de Nederlandse band in het voorprogramma van Muse. Na “KITTY KITTY” en “I’m Out Of Your Mind” brengt de band wederom een single uit die onmogelijk op de achtergrond te draaien is. Eentje die roept: ‘Hallo! Wij zijn De Staat en maken muziek.’ “Mona Lisa” klinkt alsof je hun voorgaande albums in de blender steekt samen met een prehistorische computer.

“Mona Lisa” eist meteen je aandacht op met een kenmerkend drumrifje (“All Is Dull”, “Ah, I See”). Het nummer lijkt te renderen op een Windows 95-computer. Frontman Torre zingt demonisch laag en met een virtuoos cynisme geniet hij van het kwade. “Mona Lisa” is met afstand de traagste van de nieuwe singles, maar heeft geen extra luisterbeurt nodig. Ondanks zijn tegendraads karakter, pik je deze track meteen op. De band bouwt op strijkers, oerpercussie en een onbeschrijfelijke killer bridge.

De track beschikt over een vervreemdende houterigheid wat een boeiend geluid oplevert. Een voorspelling voor volgende maand: Net zoals Machinery een plaat was die vooruit werd gestuwd door de kracht van machines, duikt De Staat voor Bubblegum terug de fabriek in, maar dan in het computertijdperk.

Bubblegum komt uit op 18 januari.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles De Staat – “Look at Me”, “Numbers Up” & “What Goes, Let Go”

De Staat is terug! De formatie rond Torre Florim mocht dit jaar vijftien kaarsjes uitblazen, maar hun carrièrehoogtepunt dateert slechts van 2019:…
InstagramLiveRecensies

Bruis Maastricht (Dag 3): Alles komt altijd goed

Voor de derde en laatste keer dit jaar zakten we gisteren af naar Maastricht, waar Bruis aan zijn slotdag toe was. De…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single 4B2M - "Money For Sale"

4B2M is de laatste nieuwe topband die onze noorderburen op de wereld afsturen. Bestaande uit leden van Go Back to the Zoo,…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.