Nieuwe single De Staat – “Mona Lisa”
Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single De Staat – “Mona Lisa”

Je kan niet meer om De Staat heen. De voorbije jaren stond de Nederlandse band in het voorprogramma van Muse. Na “KITTY KITTY” en “I’m Out Of Your Mind” brengt de band wederom een single uit die onmogelijk op de achtergrond te draaien is. Eentje die roept: ‘Hallo! Wij zijn De Staat en maken muziek.’ “Mona Lisa” klinkt alsof je hun voorgaande albums in de blender steekt samen met een prehistorische computer.

“Mona Lisa” eist meteen je aandacht op met een kenmerkend drumrifje (“All Is Dull”, “Ah, I See”). Het nummer lijkt te renderen op een Windows 95-computer. Frontman Torre zingt demonisch laag en met een virtuoos cynisme geniet hij van het kwade. “Mona Lisa” is met afstand de traagste van de nieuwe singles, maar heeft geen extra luisterbeurt nodig. Ondanks zijn tegendraads karakter, pik je deze track meteen op. De band bouwt op strijkers, oerpercussie en een onbeschrijfelijke killer bridge.

De track beschikt over een vervreemdende houterigheid wat een boeiend geluid oplevert. Een voorspelling voor volgende maand: Net zoals Machinery een plaat was die vooruit werd gestuwd door de kracht van machines, duikt De Staat voor Bubblegum terug de fabriek in, maar dan in het computertijdperk.

Bubblegum komt uit op 18 januari.

7 december 2018

About Author

Eva Vanderstricht


ONE COMMENT ON THIS POST To “Nieuwe single De Staat – “Mona Lisa””

  1. Styn schreef:

    Studio Brussel doet nochtans hard hun best om rond De Staat heen te kunnen -.-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief