Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Tycho – “Jetty”

Momenteel is Tycho hard aan het werken om een nieuw album af te krijgen. Het is dan ook alweer twee jaar geleden sinds Epoch verscheen. Tussen de opnames door vond Tycho dat het tijd was om nog eens een gloednieuw nummer op ons los te laten. “Jetty” is de titel en het bevindt zich op een soundtrack van Ninjawerks. Dat is een plaat van de professionele gamer Ninja die blijkbaar heel erg populair is op Fortnite. Wij hadden er alvast nooit van gehoord, maar we zijn wel verheugd dat de man ons een nieuw Tycho nummer kan voorschotelen.

Zoals we dat ondertussen al gewoon zijn van Tycho, is ook deze song weer heel mooi in lagen opgebouwd. Een zachte synthlijn zet het nummer in, waarna het geleidelijk openbloeit. Natuurlijk is het weer erg buitenaards, en het is vanzelfsprekend dat Tycho er zijn kenmerkende spacey geluiden insmijt, maar met deze lijkt Tycho toch nog net iets meer op de dansbenen te mikken. Een zachte house-invloed herkennen we dan ook vrijwel meteen, al blijft Tycho nog steeds heel minimalistisch, en zo hebben we hem ook het liefst. Dreigend, maar met ruimte voor hoop. “Jetty” laat ons reikhalzend uitkijken naar de nieuwe plaat.

4 december 2018

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief