Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tycho – “Jetty”

Momenteel is Tycho hard aan het werken om een nieuw album af te krijgen. Het is dan ook alweer twee jaar geleden sinds Epoch verscheen. Tussen de opnames door vond Tycho dat het tijd was om nog eens een gloednieuw nummer op ons los te laten. “Jetty” is de titel en het bevindt zich op een soundtrack van Ninjawerks. Dat is een plaat van de professionele gamer Ninja die blijkbaar heel erg populair is op Fortnite. Wij hadden er alvast nooit van gehoord, maar we zijn wel verheugd dat de man ons een nieuw Tycho nummer kan voorschotelen.

Zoals we dat ondertussen al gewoon zijn van Tycho, is ook deze song weer heel mooi in lagen opgebouwd. Een zachte synthlijn zet het nummer in, waarna het geleidelijk openbloeit. Natuurlijk is het weer erg buitenaards, en het is vanzelfsprekend dat Tycho er zijn kenmerkende spacey geluiden insmijt, maar met deze lijkt Tycho toch nog net iets meer op de dansbenen te mikken. Een zachte house-invloed herkennen we dan ook vrijwel meteen, al blijft Tycho nog steeds heel minimalistisch, en zo hebben we hem ook het liefst. Dreigend, maar met ruimte voor hoop. “Jetty” laat ons reikhalzend uitkijken naar de nieuwe plaat.

3387 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tycho & Benjamin Gibbard – "Only Love"

Tycho is een artiest die altijd al bekend stond om zijn heerlijk dromerige instrumentale elektronica. Dat veranderde in 2019 toen hij Weather…
LiveRecensies

Tycho @ Ancienne Belgique (AB Ballroom): Waarom die zangeres?

Scott Hansen, of Tycho, is geen nobele onbekende in ons bescheiden Belgenlandje. De producer komt geregeld eens langs en mocht vandaag voor…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tycho - "Pink & Blue"

De Amerikaan Scott Hansen maakt al heel zijn leven fijne instrumentale ambient muziek met een toegankelijk en dansbaar kantje. Dit jaar gooit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.