Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe singles KAYTRANADA – “NOTHIN LIKE U”, “CHANCES” en “IT WAS MEANT 2 B”

De Canadese r&b-electroproducer KAYTRANADA loste zojuist drie gloednieuwe singles. Het was al weer twee jaar geleden na laatste album 99.9% dat we nog origineel materiaal van hem ontvingen. De Canadees maakt namelijk regelmatig remixes op bestaande nummers, die toch nooit helemaal konden tippen aan voornoemd album.  99.9% Werd met groot enthousiasme onthaald in de muziekwereld, wat ervoor zorgt dat onze verwachtingen hoog zijn voor deze drie nieuwe nummers “NOTHIN LIKE U”, “CHANCES” en “IT WAS MEANT 2 B”.

Eerste nummer “NOTHING LIKE U” is een samenwerking met de Amerikaanse artiest Ty Dolla $ign. Een typische, aanstekelijke KAYTRANADA-beat zorgt voor sensuele dansmoves. De producer gaf hiervan tevens een instrumentale versie uit. Ongetwijfeld het beste nummer van de drie is “CHANCES” in samenwerking met Shay Lia, waarmee hij in 99.9% ook al eerder samenwerkte. Deze single breit echt voort op het hoge niveau dat we van de producer gewoon zijn. “CHANCES” resulteert dan ook in een bijblijvend en zwoel r&b-nummer met catchy refrein van Shay Lia. Ook hiervan gaf KAY een instrumentale versie uit. Laatste nummer “IT WAS MEANT 2 B” is misschien wel het minst opvallende doordat het volledig instrumentaal is. Toch is het nog steeds de moeite waard om het een luisterbeurt te geven, want de beat zit goed, zoals we van de producer gewoon zijn. Deze afsluiter is een goede synthpop-song met het typische uptempo ritme dat Drake zich toegeëigend heeft in “One Dance”. Misschien is dit gewoon kei Canadees? De vraag of deze drie nummers de voorbode zijn van een nieuw album is onduidelijk. Wat wel zeker is, is dat we hier al erg content mee mogen zijn.

30 november 2018

About Author

Ann-Frédérique Lorquet


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief