Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Zwangere Guy – “Gorik pt. 1”

2018 was een mooi jaar voor Zwangere Guy en zijn Brussels hiphopcollectief STIKSTOF. Geen enkel belangrijk Belgisch festival dat ze niet hebben aangedaan en met Overlast losten ze zomaar even de beste Belgische hiphopplaat van het afgelopen jaar. Een onverwacht, maar verdiend succesverhaal dat hen in januari zelfs naar het belangrijke Europese showcase festival Eurosonic in Groningen brengt. Het zijn drukke tijden voor Zwangere Guy, want hij bevindt zich momenteel in de studio om zijn nieuwe plaat af te werken, die op 1 maart zal verschijnen. Ondanks dat humor en sarcasme vaak in zijn lyrics  te vinden zijn, krijgen we op “Gorik pt. 1” een bedenkelijke, breekbare en fraaie kant van Zwangere Guy te horen die komaf maakt met zijn turbulente jaren als kind en tiener.

“Gorik pt. 1” is één van de oprechtste en eerlijkste nummers die we de afgelopen jaren uit een rappers mond hebben gehoord, zoveel wordt al snel duidelijk bij het beluisteren van het nummer. Zinnen als ‘Ik ga niet terug naar al die dagen zonder fucking hoop’, ‘Mijn dwaasheid werd gevoeld door heel mijn achtergrond’ en ‘Moest slapen op de grond omdat ik geen kamer had’ geven meteen weer dat Zwangere Guy geen eenvoudige jeugd had. Maar op “Gorik pt. 1” gaat het ook over zijn moeder die verkracht en misbruikt werd terwijl zijn zus erbij was. Open en eerlijk drukt Guy zich uit hoe hij over de ‘vuile hond’ denkt die haar dat aandeed (‘Een kogel is voor u te goedkoop’) en over zijn band met zijn moeder (‘Als kind blijf ik altijd op u kwaad, maar als de man die ik nu ben, blijf ik altijd uw soldaat’). De zware en diepe lyrics krijgen nog wat meer kracht door een straffe beat inclusief een melancholische elektrische gitaar. Nog nooit hebben we Zwangere Guy zo open horen rappen over zijn verleden met als resultaat één van de beste nummers die hij tot op heden heeft gelost. Bedankt Guy!

Op vrijdag 29 maart speelt Zwangere Guy een releaseshow in de Ancienne Belgique te Brussel.

Facebook

19 november 2018

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief