Muzieknieuwtjes

Dansende Beren slaat handen in elkaar met CPU

Fotografie is een heel belangrijk deel van het muzikale gebeuren. Omdat we bij Dansende Beren graag de beste artikels afleveren met de mooiste foto’s, gaan we vanaf heden samenwerken met CPU. ‘CPU?’, horen we je denken. Wel, CPU staat voor Concert Photographers United en verenigt verschillende fotografen in één platform en die leveren dan foto’s voor verschillende media. Zo werkt CPU ook samen met Proximus en de VRT, en nu mag Dansende Beren daar ook gebruik van maken. In de toekomst (al was het al een beetje zo) kan je dus bij bijna alle concertverslagen, festivalverslagen en consorten de beste livefoto’s verwachten.

Maar er is meer, naast het gebruiken van de media die zij ons leveren, kunnen we ook enkele beginnende concertfotografen de kans geven om zichzelf op te werken en veel bij te leren. Al onze huidige, eigen fotografen krijgen dus de kans om ook tot de CPU groep te behoren, en kunnen aan de hand van inzet, feedback en ervaring heel wat leren uit de samenwerking tussen CPU en Dansende Beren. Een vruchtbare samenwerking dus waarbij we in de toekomst heel veel van zullen kunnen genieten. Ben je zelf een fotograaf en heb je ook wel zin om eens foto’s te nemen van concerten? Dan hoef je dus niet meer bij ons te zijn, maar wel altijd te mailen naar fotografie@concertphotographers.be.

Meer info over CPU en al hun foto’s vind je op onze homepage of via hun site.

© CPU – Ymke Dirikx

© CPU – Nathan Dobbelaere

3662 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagram

De beste concertfoto’s van 2023 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2023: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….
FeaturesUitgelicht

Dansende Beren zoekt nieuwe collega’s!

Op een dikke acht jaar tijd is Dansende Beren uitgegroeid tot een van de grootste muzieksites van het Nederlandstalig grondgebied. Met dagelijkse…
InstagramUitgelicht

De beste concertfoto’s van 2021 volgens onze fotografen

2021 was nog steeds geen normaal jaar voor de doorgewinterde concert- en festivalganger, maar toch konden we vanaf de zomer een aantal…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.